Bejegyzések Subscribe to CommentsMegjegyzések

2009. november 16., hétfő

Húsos derelye - Ravioli

6 megjegyzés




Tészta:
230 g finomliszt
70 g rétesliszt
3 tojás
1 kávéskanál só
1 evőkanál olivaolaj
0,5 dl víz

A liszteket elkeverem a sóval, beleteszem a kenyérsütőgépbe.  2 egész tojást és a harmadik tojás fehérjéjét elkeverem a vízzel és az olajjal, majd a liszthez öntöm. Elindítom a gép dagasztóprogramját, és meggyúratom a tésztát. Ez kb. 10 perc alatt megvan. Kiveszem a tésztát és összegömbölyítve egy tányérra teszem, egy tállal lefedem, és legalább egy órát pihentetem.

Töltelék:
2 barna csiperke gomba
3 evőkanál darált hús
1 kis fej vöröshagyma
3 szál petrezselyemzöld
só, bors
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
1 evőkanál olivaolaj

A hagymát, a gombát és a petrezselyemzöldet egyenként nagyon apróra vágom. Először megdinsztelem a hagymát az olajon, majd hozzáadom a gombát, azzal is dinsztelem, legvégül a húst és a petrezselyemzöldet is. Kis lángon, fedő alatt puhára párolom kb. negyedóra alatt. Sózom, borsozom. Hagyom kihűlni.
Ezután belekeverek egy tojást és hozzáadom a zsemlemorzsát is.

Mártás:
100 g paradicsompüré
1 csapott evőkanál keményítő
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 gerezd fokhagyma

csipet cukor
2 evőkanál olivaolaj

A keményítőt simára keverem egy kevés vízzel. A nagyon apróra vágott fokhagymát megfuttatom az olivaolajban. Hozzáadom a paradicsompürét, még öntök rá vizet és felforralom. Megfelelő sűrűségűre hígítom, sóval, bazsalikommal és egy csipet cukorral ízesítem, összeforralom.

A tésztát 1 mm vastagra kinyújtom (én tésztagéppel nyújtottam). A tészta egyik felét megkenem a félretett tojássárgájával, majd egyenletesen kávéskanálnyi töltelékhalmokat rakok rá. Ráhajtom a tészta másik felét, a közöket jól lenyomkodom. Egy fazékba sós vizet teszek forrni. Közben a tésztából derelyéket vágok, a forrásban lévő vízbe teszem, és kb. 10-15 perc alatt készre főzöm. Szűrőlapáttal kiszedem. Fogyasztáskor a mártással meglocsolom, és reszelt sajttal megszórom.



Megjegyzések

6 megjegyzés ehhez: "Húsos derelye - Ravioli"

sedith írta... [Válasz erre...]
2009. november 16. 12:37

Hmm, d ejól néz ki! Még sosem készítettem itthon. De becsületünkre legyen, üzletit sem veszünk soha. :P A férjem nem igazán szereti a tésztaféléket, és ez sem csigázta fel sosem a fantáziáját; ahányszor venni akartam, mindig lebeszélt róla. Svájcban viszont sokszor és sokat ettem, különféle töltelékekkel. :) Szerintem nagyon finomak.
Még valami: Mindenkit nagyon irigylek a kenyérsütőgép miatt. Nekem nincs és nem is tudnánk erre pénzt szánni egyelőre. Bár lenne egy lehetőség, hoyg nekem is legyen: ha nyernék egy receptbeküldős versenyen. Azt hiszem, be is nevezek.:)

Más: képzeld, tegnap bolháztam!!! És ihaj, csuhaj, milyen jó dolgokat sikerült levadásznom. Igaz, magamnak csizmát még véletlenül sem, de a lányomnak igen, és még egy csomó klassz konyhai cuccot is. Majd beszámolok róla. Akkora a lelkesedésem, hogy nem hagyhatom szó nélkül!:D

És természetesen, nekem is tetszika z új fejléced. Nagyon szép, hangulatos.:)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. november 16. 12:42

Nagyon örülök, hogy találtál sokmindent. Mindig azt kell venni, amit kapni lehet, úgy nem lehet kimenni, hogy ezt vagy azt akarok venni.

ancsika1 írta... [Válasz erre...]
2009. november 16. 16:50

Minden elismerésem! :) bizony én nem állok neki - legalábbis eddig sosem álltam neki - tésztát gyúrni. Azt nem mondom, hogy soha nem is fogok :) Viszont a raviolit meg nagyon szeretem! Ördögi kör :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. november 16. 17:17

Nem kell gyúrni, mert a kenyérsütőgép meggyúrja!

duende írta... [Válasz erre...]
2009. november 16. 18:44

Imádom a raviolit! :) Készíteni is! :)

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2009. november 16. 21:04

Nagyon guszta! Nekem nem jó a kenyérsütőm...És nincs meg a kése sem.:-D
A fejléced csodaszép,meg is sütöm!:-)))

Megjegyzés küldése

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com