Bejegyzések Subscribe to CommentsMegjegyzések

2010. február 28., vasárnap

Avokádós vegyes saláta

8 megjegyzés

Nagyon szép avokádókat kaptam, ebből készült ez a saláta. Velővel töltött rántott hús mellé fogyasztottuk


A recept:

2010. február 27., szombat

Gombakrémleves

9 megjegyzés

Minden formában szeretjük a gombalevest. Magyarosan, fehéren, és krémlevesnek is.


A recept:

2010. február 25., csütörtök

Brassói aprópecsenye

7 megjegyzés

A brassóit én mindig lapockából készítem, ízletesebb, mint a comb, jobban szeretjük. Zsiradéktartalma is magasabb, és ez is növeli a minőségét, nem lesz száraz a kész brassói.


A recept:

2010. február 23., kedd

Sültfőtt krumpli

7 megjegyzés

Ennek a krumplinak puha a belseje, elomlik a szájban, de mégis kívül pirult, nem főtt, hanem sült íze van.


A recept:

2010. február 20., szombat

Vargabéles

7 megjegyzés

Ez az étel igazi hungarikumnak számít. A tradíciók Erdélyhez kötik ezt a receptet, de része maradt a magyar gasztrokutúrának, és leghíresebb receptjeink között van. Autentikusan metélttésztával készítik, de mostanság elterjedt a cérnametélttel készített változat is. Pár éve Erdélyben jártamkor ilyen változatot kaptam egyszer egy ebédnél én is.



2010. február 19., péntek

Medvehagyma mártás

7 megjegyzés

A recept:

2010. február 17., szerda

Csokitorta

16 megjegyzés

Az alap 6 tojásból sütött 21 cm-es kakaós-mandulás piskótalap.


2010. február 15., hétfő

Sült pisztráng

6 megjegyzés

A pisztráng nagyon ízletes, édesvízi hal, melyet már időnként kapni is lehet, elérhető áron. A hallal nekem az a felfogásom, hogy a legegyszerűbben elkészített hal a legízletesebb, ezért csak nagyon óvatosan bánok a fűszerekkel. Sokféle halat készítettem már, köztük nemes halakat is, de a pisztráng csak mostanában van az asztalunkon, mert eddig nem jutottam hozzá.


2010. február 13., szombat

Köményes krumplileves

5 megjegyzés

Klasszikus leves a magyar konyhában, amilyen egyszerű, olyan finom.


2010. február 12., péntek

Lepényhal

1 megjegyzés

Fagyasztott lepényhalfilé sütve. Finom ebéd kerekedett.


A halszeleteket kiengedem és papírtörlővel leitatgatom a vizet róla. Egy csapott evőkanál finomlisztbe fehérborsot, őrőlt mustármagot, őrölt gyömbért és kurkumát rakok, épp csak késhegynyit mindegyikből. Elkeverem a liszttel a fűszereket, és a halszeleteket megszórom vele. Felforrósított vajon mindkét oldalát pár percig sütöm. Azonnal tálalom, néhány csepp citrommal is megcsepegtetem.

2010. február 8., hétfő

Céklaleves

6 megjegyzés

Ezt a levest ma negyedóra alatt ütöttem össze a tegnapi maradékokból. Tegnap húst sütöttem a sütőben, s mivel volt itthon 4 szép közepes cékla, megmostam őket, s betettem a tepsi mellé, hogy ott szépen megsüljenek. 2 óra alatt vajpuhára sültek, akkor meghámoztam  és cikkekre vágtam. Kettőt megettünk köretnek, kettő megmaradt. Maradt még tegnapról kb. 3 dl. húslevesem is, ezt is felhasználtam.


2010. február 2., kedd

Sült pulykacomb

6 megjegyzés

Kipróbáltam az új sütőtálamat. Nagyon bevált. A pulykaalsócomb épphogy csak belefért, de azért belement. Sokan nem szeretik ezt a részt, mert sok megcsontosodott ín van benne. Mi nagyon szeretjük, ízes, nem olyan vastag, mint a felsőcomb, jobban átjárják a fűszerek.

2010. február 1., hétfő

Édes túrós tészta

10 megjegyzés

Errefelé a túrós tésztának az édes változata terjedt el. Nekem nem a kedvencem, számomra a csusza jelenti a túrós tésztát. Férjem és gyerekeim azonban szeretik, nekik szoktam készíteni édes változatot is.



Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal

Blogarchívum

Blogstat

online


 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com