Sültfőtt krumpli


Ennek a krumplinak puha a belseje, elomlik a szájban, de mégis kívül pirult, nem főtt, hanem sült íze van.


A recept:
A krumplit kockákra vágom. Egy vastag, nehéz teflonserpenyőt használok, amelynek jól záró jénai fedője is van. A serpenyőben kb. 1 dl olajat hevítek. Beleteszem a krumplit, fakanállal megkeverem, majd ráteszem a fedőt. Puhulásig fedő alatt tartom, miközben egyszer-egyszer megkeverem. Ha puha, leveszem a fedőt, és időnkénti keveréssel kicsit megpirítom. Csak tálaláskor sózom.

7 megjegyzés:

  1. Én is így készítem a sült krumplit, talán kicsit több olajjal.
    Nagyon finom lesz...

    VálaszTörlés
  2. Mi is nagyon szeretjuk igy keszitve! :) Mar gondolkodom is, hogy estere mivel egyuk...

    VálaszTörlés
  3. Guszta! Kb. mennyi ideig van a tűzön?

    VálaszTörlés
  4. Kb. 20 perc a puhulási idő és még a pirítás kb. 10 perc.

    VálaszTörlés
  5. Én is így szeretem a legjobban.

    VálaszTörlés
  6. A legszeretettebb krumpliköret. :) Dinsztelt krumpli - nálunk ez az elnevezése.

    VálaszTörlés
  7. Szeretem ezt a fajta krumplit,nagyon!:-)) Mehetek ma vacsira?

    VálaszTörlés

@templatesyard