Ennek a krumplinak puha a belseje, elomlik a szájban, de mégis kívül pirult, nem főtt, hanem sült íze van.
A recept:
A krumplit kockákra vágom. Egy vastag, nehéz teflonserpenyőt használok, amelynek jól záró jénai fedője is van. A serpenyőben kb. 1 dl olajat hevítek. Beleteszem a krumplit, fakanállal megkeverem, majd ráteszem a fedőt. Puhulásig fedő alatt tartom, miközben egyszer-egyszer megkeverem. Ha puha, leveszem a fedőt, és időnkénti keveréssel kicsit megpirítom. Csak tálaláskor sózom.
Én is így készítem a sült krumplit, talán kicsit több olajjal.
VálaszTörlésNagyon finom lesz...
Mi is nagyon szeretjuk igy keszitve! :) Mar gondolkodom is, hogy estere mivel egyuk...
VálaszTörlésGuszta! Kb. mennyi ideig van a tűzön?
VálaszTörlésKb. 20 perc a puhulási idő és még a pirítás kb. 10 perc.
VálaszTörlésÉn is így szeretem a legjobban.
VálaszTörlésA legszeretettebb krumpliköret. :) Dinsztelt krumpli - nálunk ez az elnevezése.
VálaszTörlésSzeretem ezt a fajta krumplit,nagyon!:-)) Mehetek ma vacsira?
VálaszTörlés