Sült pulykacomb


Kipróbáltam az új sütőtálamat. Nagyon bevált. A pulykaalsócomb épphogy csak belefért, de azért belement. Sokan nem szeretik ezt a részt, mert sok megcsontosodott ín van benne. Mi nagyon szeretjük, ízes, nem olyan vastag, mint a felsőcomb, jobban átjárják a fűszerek.


A combokat besózom, és fűszerkeverékkel is megszórom. Most kevés majoranna, csipet kömény, pirospaprika volt benne, de bármi lehet. A tálat ecsettel kikenem 1 evőkanál olajjal, beleteszem a húsokat, dobok mellé 2 gerezd fokhagymát felhasítva és hámozatlanul, a fedővel lezárom. A hideg sütőbe teszem, begyújtom 200 fokra, és 1 órát sütöm. Leveszem a fedőt, és félóráig így sütöm tovább. A combokat kiveszem, a pecsenyelét 1 kávéskanál keményítővel besűrítem. Krumplipüré és csalamádé volt a kísérője.


6 megjegyzés:

  1. Nekem is tetszik, főleg a csalamádéval, kiváló lehetett!!

    VálaszTörlés
  2. Isteni finom és nagyon jól néz ki, apuéknál szoktam enni, férj nem igazán rajong a pulykáért.

    VálaszTörlés
  3. Most csak integetek,de nagyon szép!:-))

    VálaszTörlés
  4. Az inakat átvágod, vagy benne hagyod, és "körbeeszitek"?
    Nekem a pulykánál mondták, hogy tépjem ki.. Nah, jah..

    VálaszTörlés
  5. Én az inakat csak bennehagyom. Evéskor kihuzigáljuk. Nálunk nem gond.

    VálaszTörlés

@templatesyard