A recept:
Hozzávalók:
400 g gomba
1 kis fej vöröshagyma
5-7 dl tej
1 evőkanál keményítő vagy finomliszt
50 g vaj
só
fehérbors
Elkészítés:
A gombát aprítógépben felaprítom. A vöröshagymát apróra vágom, a felforrósított vajon megdinsztelem. Hozzáadom a gombavagdalékot, átpirítom, majd fedővel lefedem és takaréklángon 5 percig párolom saját levében. Ráteszem a keményítőt, csomómentesre keverem, kevés vizet is öntök hozzá. Sóval, borssal fűszerezem. Beleöntöm a tejet is, és felforralom, meg-megkeverve. 5 percig forralom. Leveszem a lángról és botmixerrel krémesre turmixolom. Közben tejjel beállítom a sűrűséget megfelelőre.
Egy-két zsemlét keresztben felszelek, vékonyan bevajazom mindkét oldalát, és teflonserpenyőben megpirítom. Tálaláskor a levest megszórom petrezselyemzölddel, és a pirított zsemleszeletkéket melléadom.
Ki a gombalevest szereti, rossz ember nem lehet!
VálaszTörlésEgyszer próbáld ki szerecsendió-virággal, fantasztikusan illik a gombához.
Jó ötlet. Sokat használok szerecsendiót és virágot is.
VálaszTörlésa leves is jó, de a tányérka.... azt irigylem kissé.
VálaszTörlésGyönyörű a kép!
VálaszTörlésFinom lehet a leves,de ez a kék kép gyönyörűséges!:-)) Te színezted,vagy ilyen az alátét és atányér is?
VálaszTörlésEnnek ez az eredeti színe. Nagyon szeretem így együtt én is.
VálaszTörlésNéha elgondolkodom, milyen katonás rend, és csilivili tisztaság lehet otthon nálatok. :)
VálaszTörlésAki ilyen gondosan főz, tálal az csak nagyon pedáns ember lehet.
Igazán gusztusos, és nagyon szép az étel.
Hát akor én is irigykedem,de csak kicsit!:-))
VálaszTörlésImádom a kéket!:-))
Ó nem, nem vagyok rendmániás!
VálaszTörlésNem szeretem a végleteket semmiben :)