Klasszikus leves a magyar konyhában, amilyen egyszerű, olyan finom.
Hozzávalók:
3-4 krumpli
1 sárgarépa
2 szál petrezselyemzöld
1 szál zellerzöld vagy szeletke zeller, 2-3 centi szárzeller
1 csipet őrölt kömény
1 teáskanál finomliszt
fél vöröshagyma
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 teáskanál zsír vagy olaj
só
Elkészítés:
A krumplit kockára vágom, a répát hasábokra. Az apróra vágott hagymát megdinsztelem a zsíron, beleteszem a kanálka lisztet, elkeverem, lehúzom a lángról, a pirospaprikát is belekeverem. Felöntöm egy pohár vízzel, csomómentesen elkeverem. Beleteszem a krumplit, répát, zellert, petrezselymet. Köménnyel és sóval ízesítem, felöntöm vízzel, felforralom. Kb. félóra alatt készrefőzöm. Akkor van kész, ha a répa is megfőtt. A zöldeket kiveszem belőle, tálalom.
Ez nem krumplileves, hanem hamisgulyás.
VálaszTörlésAkárminek is hívják-ez nagyon finom!! A nagyim is gyakran főzte, azóta szeretem!! A köményt meg egyenesen imádom, meg minden ételt, amihez passzol!!
VálaszTörlésNagyon finom lehet,mi is szeretjük.:-))
VálaszTörlésÉn nem hamis gulyásként ismerem, mindig így hívtuk.
VálaszTörlésSzinte minden blogban leves van terítéken!:)
VálaszTörlésNagy a hideg, kell a forró leves!:)