A recept:
Hozzávalók:
50 g vaj
2 teáskanál liszt
10 g szárított medvehagyma
kb. 2,5 dl tej
csipet őrölt szerecsendió
fehérbors
só
Elkészítés:
A vajat felhevítem és a lisztet kissé megpirítom rajta. Folytonos keverés mellett hozzáöntöm a tejet. Beleteszem a medvehagymát, szerecsendiót. Sóval borssal ízesítem, és felforralom sűrűsödésig. Tejjel a megfelelő sűrűséget beállítom.
Sült húsok, halak mellé nagyon finom. Mi most a pisztráng mellé fogyasztottuk.
De gyönyörű! Elképesztően jól mutat!
VálaszTörlésMég sosem ettem medvehagymát, így elképzelésem sincs az ízéről, pedig sok helyen kerestem.
Na majd idén betankolok! A receptet elmentettem.
A vargabélesre jöttem,de ez se lehet rossz!:-))
VálaszTörlésLesz vargabéles, már készül a poszt!
VálaszTörlésHopp, ezt hogy hagyhattam ki?:)
VálaszTörlésNekem medvehagymás olajam van. Kincsként kezelem! Lassan itt a szezon, és beszerezhetünk frisset is!:)
Biztos sok dolgod van:D Ezért nem vetted észre.
VálaszTörlésMedvehagymás olaj, jó tipp.
Van olyan gyógyszertár, ahol lehet kapni szárított medvehagymaőrleményt.
VálaszTörlésEzt nem is tudtam. Hasznos info.
VálaszTörlés