Medvehagyma mártás


A recept:

Hozzávalók:
50 g vaj
2 teáskanál liszt
10 g szárított medvehagyma
kb. 2,5 dl tej
csipet őrölt szerecsendió
fehérbors


Elkészítés:
A vajat felhevítem és a lisztet kissé megpirítom rajta. Folytonos keverés mellett hozzáöntöm a tejet. Beleteszem a medvehagymát, szerecsendiót. Sóval borssal ízesítem, és felforralom sűrűsödésig. Tejjel a megfelelő sűrűséget beállítom.
Sült húsok, halak mellé nagyon finom. Mi most a pisztráng mellé fogyasztottuk.

7 megjegyzés:

  1. De gyönyörű! Elképesztően jól mutat!
    Még sosem ettem medvehagymát, így elképzelésem sincs az ízéről, pedig sok helyen kerestem.
    Na majd idén betankolok! A receptet elmentettem.

    VálaszTörlés
  2. A vargabélesre jöttem,de ez se lehet rossz!:-))

    VálaszTörlés
  3. Lesz vargabéles, már készül a poszt!

    VálaszTörlés
  4. Hopp, ezt hogy hagyhattam ki?:)

    Nekem medvehagymás olajam van. Kincsként kezelem! Lassan itt a szezon, és beszerezhetünk frisset is!:)

    VálaszTörlés
  5. Biztos sok dolgod van:D Ezért nem vetted észre.
    Medvehagymás olaj, jó tipp.

    VálaszTörlés
  6. Van olyan gyógyszertár, ahol lehet kapni szárított medvehagymaőrleményt.

    VálaszTörlés
  7. Ezt nem is tudtam. Hasznos info.

    VálaszTörlés

@templatesyard