Bejegyzések Subscribe to CommentsMegjegyzések

2009. október 31., szombat

Csúsztatott palacsinta

12 megjegyzés



2009. október 30., péntek

I love your blog

9 megjegyzés


Andi, SEdith, Edó és Ottis tisztelt meg ezzel a díjjal, mire hazajöttem. Nagy öröm volt, hogy ez várt, jól esett, köszönöm nekik.
Látom, hogy sokan megkapták már, de azért én is említek néhány nevet, akire gondoltam.
Természetesen Andi, SEdith, Edó és Ottis. Jól tudják, hogy levakarhatatlan olvasójuk vagyok, és nagyon sok mindent tanultam is tőlük.
És még nagyon sokan, akinél rendszeresen látogatok, az azért van, mert szeretem a blogjukat.

Az utazásról hoztam

10 megjegyzés
Majdnem egy hétig nem voltunk itthon, mert végiglátogattuk szeretteink sírját, és egyúttal töltöttünk egy kis időt anyukámmal és anyósommal is, illetve a már nem velünk élő gyerekeinkkel. Így nem volt alkalmam bejegyzést írni.
Egyben néhány dolgot is sikerült beszereznem, ami a blog írásához is hozzájárulhat.
A szegedi piacon vásároltam házi őrölt pirospaprikát, és 40 Ft/kg áron 2 nagy zsák gyönyörűséges krumplit télire. Beszereztem még egy füzér chilipaprikát is, és egyébként meg csak bámultam, milyen jó lenne, ha nálunk is ilyen gyönyörűséges piac lenne itt Zalában. A krumplikérdés nagyon fontos volt, mert errefelé rettenetes minőségű krumplit lehet csak kapni, mondhatnám takarmánynak való csak. Így mióta itt lakom, Szegedről vásárolunk, ha arra járunk. Sok évig apukám vette, mikor meglátogattuk őket, mindig volt egy nagy zsák krumplija, zöldségféléje a számunkra. Sajnos apukám már nincs köztünk, már nem gondoskodhat rólunk.
A másik fontos változás, hogy hazafelé "beugrottunk" Pécsre, ahol vettem kéz alól egy elég jó számítógépet. Az enyém már 5 éves (bár folyamatosan fejlesztett) gép volt, ez pedig több nagyságrenddel jobb 1 éves gép. A laptopomat elvittem a lányomnak, aki a szakdolgozatát írja rajta, így sürgetővé vált, hogy egy normális gépet szerezzek. Ezzel szórakozgattam az elmúlt két napban, hogy megfelelően működjön.
Szereztem néhány receptet is, amelyek majd szintén felkerülnek a blogba.

2009. október 28., szerda

Citromos-köményes tallérok

12 megjegyzés

Első olvasásra talán furcsának tűnik ez a fűszer párosítás, de mondhatom, nagyon finom keksz lesz a végeredmény. Nálunk mindenki imádja.
Előre is elkészíthető, a fagyasztóban tárolható, elővétel után már csak a szeletelés és a sütés van hátra. Ajánlom kipróbálásra, nem okoz csalódást.


2009. október 23., péntek

Zacskóban sült csirke

10 megjegyzés

Ezt azért szeretem, mert munka nincs vele, és nagyon finom. Változatossá a fűszerezés teheti, és akár mellérakhatom a köretet is. Nem kell külön zsiradék hozzá, ezért nem hízlal feleslegesen.



2009. október 21., szerda

Az életmód tanácsadó válaszol

9 megjegyzés

Béla, az életmód-tanácsadó válaszol

Kérdés: Azt hallottam, hogy a kardio edzések meghosszabbítják az
életet. Igaz ez?

Béla válasza: A szíved csak egy meghatározott számú dobbanást képes
produkálni. Ne fecséreld el feleslegesen edzésre. Minden elkopik
egyszer. A szívverésedet felgyorsítva nem élsz tovább, ez olyan,
mintha azt mondanák, hogy az autód tovább tart, ha gyorsan mész vele.
Hosszabb ideig akarsz élni? Pihenj egyet.

2009. október 20., kedd

Környezettudatos vásárlás

15 megjegyzés
Mandy és Lilla gurította hozzám a kérdést, környezettudatos vásárló vagyok-e. El is olvastam a tízparancsolatot, egyenként nem is megyek rajtuk végig, inkább egy kis összefoglalásban leírom hogyan, milyen elvek és gyakorlat szerint szoktam vásárolni. Ebből aztán mindenki maga találja meg a választ.
Általában havonta 4-5-ször vásárolok nagyobb üzletben. Mindegyikben megvan, mit szoktam venni. Ezek külföldi érdekeltségű szuper-hipermarketek, de magyar embereket foglalkoztatnak, úgyhogy nem fáj a fejem.

2009. október 19., hétfő

Kincseim a bolháról 11. - Kiegészítő darabok

13 megjegyzés
Az ember jár-kel a bolhán, és vesz ezt-azt. Kincseket talál, melyek gyakran hiányosak, vagy otthon történik baleset, valami eltörik. Külön öröm, ha olyasmire akadok a lomok között, amely egy már meglévő, vagy itt vásárolt tárgyamat teljessé, egésszé teszi. Szinte mindig rábukkanok egy-két apróságra, amely ezt az örömöt megadja. Ezekből mutatok most egy kis csokrot.

2009. október 18., vasárnap

Sült keszeg

10 megjegyzés

Gyerekkoromban, ha anyuékkal Balatonfüreden nyaraltunk, nem mulasztottuk el, hogy felkeressük azt a halsütőt, ahol tenyérnyi, ropogós balatoni keszeget lehetett falatozni. Mire felnőttem, a keszeg eltűnt, helyette hekket lehetett kapni. Azóta, horgászat okán, egyszer-kétszer sikerült más halak mellett keszeghez is jutnom.
Most 8 db kb. 20-25 cm-es példányt kaptam, ami ideális serpenyőben sütéshez.



2009. október 17., szombat

Medvehagymás hercegnő burgonya

9 megjegyzés

Az idei idényben nem sikerült medvehagymát szereznem, egyszerűen senki sem árulta errefelé. Megörültem hát, amikor az egyik üzletben szárított formában találtam. Jó, tudom, frissen az igazi, de így is egész jól lehet használni, bár nem olyan intenzív az íze. Azonnal ki is akartam próbálni, s mivel amúgy is hercegnő burgonyát terveztem, gondoltam, kipróbálom ebben. Nagyon finom lett.


2009. október 16., péntek

Tojáspörkölt

15 megjegyzés

No, ez érdekes étel. Annak idején, mikor még egyetemista voltam, a férjem pedig egyszerű kutató, és már egy gyerkőc is szaladgált a háznál, a hóvégéken elő-előkerült. Ennek ellenére én nagyon kedvelem, és ha már nem is szorulok meg filléres módon, szívesen készítem.


2009. október 15., csütörtök

Sajttorta

12 megjegyzés


2009. október 14., szerda

Krumplis-savós zsemle

6 megjegyzés

Ez a zsemlének egy puha változata, ezt a hozzáadott burgonyapehely és a tejfölsavó okozza. Az én kisfiam nagyon szereti, mert a túl sok kemény kenyérhéj gyakran feltöri az ínyét, szájpadlását. Savóval egyébként is pillekönnyű pékárut lehet sütni.



2009. október 13., kedd

Egészséges táplálkozás? - Mi a baj a szójával?

7 megjegyzés

Találtam egy rendkívül izgalmas cikket, amely számomra meggyőzően érvel, az eddig már ismert hátrányok mellett még újabb információkat is feltár. Olvassátok el:
Mi a baj a szójával?

2009. október 11., vasárnap

Mandulás-joghurtos kevert süti

5 megjegyzés



2009. október 9., péntek

Csokoládé fagylalt

9 megjegyzés

A fagyi a Donvier kézi fagylaltgéppel készült úgy, hogy a tartályt egy éjszakára a fagyasztóba tettem, a hozzávalókat hűtőben lehűtöttem kb. 5 fokra. Majd összekevertem a fagylaltot, és beleöntöttem a gépbe. Kb. 7 perc kellett ahhoz, hogy a keverék áthaladjon az 5-0 fok kritikus hőmérséklet tartományon. Itt alakulnak ki ugyanis a jégkristályok. Ha nem kevergetjük, akkor makrokristályok lesznek, azaz a fagyi nem lesz krémes. Miután a keverék eléggé lehűlt és megfagyott, a gépet az asztalon hagytam, és miközben más étel előkészítésével foglalkoztam, időnként megtekertem 3-4 fordulattal. A fagyi összesen kb. 20-25 perc alatt finom, azonnal fogyasztható, krémes állagú lett.
Ekkor a fagyit vagy azonnal elfogyasztjuk, vagy műanyag dobozba kanalazom, és a mélyhűtőbe teszem. A tartály még van olyan hideg, hogy azonnal elkészíthető vele még egy adag, azaz egyszerre dupla adagot is csinálhatok.
A hozzávalókat egy 4 cl-es jelzéssel ellátott röviditalos pohárral mérem ki.

Csokoládéfagylalt: kb. 8 gombóc



2009. október 8., csütörtök

Májpuffancs

4 megjegyzés



2009. október 7., szerda

Kincseim a bolháról 10. - Kézi fagyigép

5 megjegyzés


Oszkár mégegyszer

0 megjegyzés
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki érdemesnek tartott megemlíteni, ezzel a "díjjal" kapcsolatban. Lilla, Edith, Andi, Jókaja, Latsia. Egyszer már továbbadtam a stafétabotot, ezért most már nem ajánlok.

2009. október 6., kedd

A legjobb a valódi

33 megjegyzés




2009. október 5., hétfő

Diós szilváspite

5 megjegyzés


Ez a pite frissen roppanósan, morzsálódósan omlós, másnap viszont rendkívül puha, szinte szétolvad a szájban. Mindig jóféle házi zsírral sütöm.

2009. október 4., vasárnap

Krumplistészta

10 megjegyzés


2009. október 3., szombat

Körtebefőtt

8 megjegyzés



Úgy adódott, hogy kaptam néhány kiló körtét, és már mindenfélét készítettem belőle, mégis maradt. Hamar megromlik, ezért úgy döntöttem, a maradékot elteszem.

2009. október 2., péntek

Kevert süti körtével

5 megjegyzés



2009. október 1., csütörtök

Halas-babos pirítós

3 megjegyzés



Ezt a ripsz-ropsz ételt Rómában tanultam, egy akkor 18 éves fiútól. Egy hetet töltöttünk az örök városban, repülős szálláson laktunk, Ostiában, egy nagyon helyes kis nyaralóban. Háziasszonyunk egy magyar nő volt, aki Olaszországba ment férjhez, és az ő fia volt ez a srác. A fiú, bár tősgyökeres olasz volt már, mégis kiválóan beszélt magyarul, és ő mutatta nekem egyszer, milyen egyszerűen oldja meg a kaja kérdést, ha valamit azonnal enni akar. Igazi agglegényétel következik tehát.
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal

Blogarchívum

Blogstat

online


 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com