Kevert süti körtével





Hozzávalók:
150 g finomliszt
50 g rétesliszt
50 g kakaó
80 g vaj
2 tojás
1 kupica sütőrum
1 vaníliáscukor
150 g cukor
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
350 g tejföl
3 körte
citromlé

Elkészítés:
A körtét meghámozom, félbevágom, majd elszeletelem. Citromlével megcsepegtetem. A sütőt 180 fokra begyújtom.
Kimérem a liszteket, kakaót egy tálba, hozzákeverem a sütőport, szódabikarbónát, sót, vaníliáscukrot.
Egy másik tálba belemérem a cukrot, ráütöm a tojásokat és nagyon habosra mixelem. Hozzáadom a puha vajat (össze fog esni, de nem baj, mert a lecitint már kivarázsoltuk a tojásokból), a rumot és a tejfölt. Elkeverem. A száraz hozzávalókat is beleöntöm, és a mixerrel simára keverem. A 22x22 cm-es négyszögletes cseréptálamban szoktam sütni, de más tepsiben vagy tortaformában is lehet, a lényeg, ekkora területű legyen. Beleöntöm a masszát az aljába, elsímítom, és a körteszeleteket állva beleszúrom sorban a tésztába. Beteszem a sütőbe és kb. 35-40 perc alatt megsütöm. Hagyom hűlni, majd szeletelem.
Ez a süti teli van körtével, egyáltalán nem száraz, szép magasra feljön, nem is ázik szét, másnap is nagyon finom, puha.


5 megjegyzés:

  1. De jól néz ki így a felállított körtékkel! Jó ötlet.

    VálaszTörlés
  2. Jópofa így belerakni a körtét,s milyen finom lehet így a kakaós kevert sütiben:-)))
    Most látom,hogy ez is a neve..

    VálaszTörlés
  3. Mint mindegyik ..nagyon jól néz ki..:-) szeretek sütni..örülök,hogy ide találtam..de hogy kinek az oldaláról nekérdezd :-)

    VálaszTörlés

@templatesyard