Zacskóban sült csirke


Ezt azért szeretem, mert munka nincs vele, és nagyon finom. Változatossá a fűszerezés teheti, és akár mellérakhatom a köretet is. Nem kell külön zsiradék hozzá, ezért nem hízlal feleslegesen.




Hozzávalók:
4 csirkecomb
4 csirkeszárny
fűszerek
Én most ezeket használtam:
rozmaring, oregano, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só

Elkészítés:
A húst megmosom. Fokhagymagerezddel minden darabot egy kicsit átdörzsölök. A pirospaprikával, sóval megszórom. Beleteszem a sütőzacskóba, és beleszórok kevés rozmaringot és oreganot is. A megmaradt fokhagymagerezdet is a zacskóba teszem. Egy zárószalaggal bekötöm a száját, és kb. 200 fokos sütőbe teszem. 10 perc múlva 180 fokra mérsékelem a lángot, összesen kb. 45-50 percig sütöm. Akkor a zacskót óvatosan kinyitom, a húsokat kiveszem, és a fűszeres húslét egy tálkába öntöm. Csomómentesen elkeverek benne 1-2 kávéskanál kukoricakeményítőt, és mikróban kissé rámelegítek, hogy besűrűsödjön. Ezt a mártást adom a hús és a köret mellé.

10 megjegyzés:

  1. Jaj,íde nagyon guszta!:-))Forró volt még ugye,mikor fényképezted?

    VálaszTörlés
  2. És jó ropogós lesz a bőre? Mert Gergő úgy imádja. Ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  3. Így már én is próbáltam csirkecombokat sütni. Totális csőd lett a vége. Annyi nedvesség folyt ki a húsból, hogy csak megfőtt és egy bő óra alatt sem sült szép ropogós-pirosra, pedig a végén még a zacskót is kivágtam. Mit csinálhattam rosszul?

    VálaszTörlés
  4. Igen, éppen azért jöttem, mert feltűnt, hogy rég nem "láttalak"!:) Nagyon remélem, hogy tényleg elutaztál valahová és nem valamilyen időszerű nyavalya döntött ágynak!
    A csirke istenien néz ki, és amint olvastalak jutott eszembe, hyog egyszer egy egész zacskónyi sütőzacskót vettem és még egyszer sem használtam azóta. Azt sem tudom, hová pakoltam, úgy elfeledkeztem róla. No, megállj sütőzacskó, előszedlek én!

    VálaszTörlés
  5. Még a halnál mondta, hogy megy a mamájához, nem lehet, hogy ez van?

    VálaszTörlés
  6. Szerintem olyan nincs,hogy Wise Lady ennyi ideig ne legyen netközelben.A díjat is tessék ám átvenni...

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok! Örülök, hogy volt akinek hiányoztam :) Bejártam a fél országot, megemlékeztünk azokról a szeretteinkről, akik már nem lehetnek velünk.

    A csirke: ez így nem ropogósra sül, hanem szaftosra, nagyon finom, és a mártással együtt még inkább.

    VálaszTörlés
  8. Na végre!:)
    Tessék hozzám is benézni!:)

    VálaszTörlés

@templatesyard