Bejegyzések Subscribe to CommentsMegjegyzések

2011. február 28., hétfő

Zsemle zabpehelylisztből

22 megjegyzés


A zabpehelylisztet már régóta meg akartam próbálni, a pékárukhoz használt lisztekbe szokás keverni. Sikérmentes, ami azt jelenti, hogy önmagában nem keleszthető, vízzel keverve ragadós, nyálkás lesz. Fogyasztásakor azonban ez előnyös tulajdonsággá válik, mert a nyák bevonja a gyomorfalat és védi. Viszont nem akartam más liszttel keverni, így mégis tettem egy próbát a kelesztéssel.

2011. február 23., szerda

Vendégposzt: Máktorta

2 megjegyzés

Csupa Csoki jelentkezett ezzel a szülinapi tortával, mákos tortalap, citromkrémmel töltve. Nagyszerű párosítás. A poszt Csupa Csoki blogjában is megjelent. Saját bevallása szerint, még kezdőnek vallja magát, de ezt a tortát én is szívesen elfogadtam volna. (Most volt névnapom, arra is lehet? :D)


Citromkrémes máktorta

2011. február 22., kedd

Kincseim a bolháról 20. - A kézi gabonaőrlő

7 megjegyzés

Ez egy friss szerzemény. Tipikusan olyan készülék, amit magamtól sosem vásároltam volna meg. Többek között erre is megtanít a bolhapiac, ha látsz egy vadiúj és használatlan készüléket, akkor óvatos légy, mert ezt valaki már kiselejtezte új korában. Ennek 2 oka lehet: egyik, hogy a készülék nem használható jól. Ránézve, vagy a reklámfilmet nézve remeknek tűnik, viszont megvásárolva kiderül, hogy nehezen kezelhető, fáradságos, több bosszúságot okoz, mint amit gondoltunk, és csak feleslegesen dobtuk ki a pénzt érte. A másik ok lehet, hogy a készülékre csak az illetőnek nem volt szüksége, vagy helyhiány miatt nem használta. Ez utóbbi esetben lehet, hogy nekünk még remekül beválik. Mivel a bolhán az új ár töredékéért lehet ilyesfajta tárgyakat kapni, kevesebb kockázattal jár, bátrabban próbálkozhatunk, mindig reménykedhetünk, hogy a második esettel van dolgunk. Vásároltam így már kézi tésztagyártó masinát úgy, hogy a német reklámfilmben remekül működik, otthon viszont kiderült, abszolút nem használható, csak akkor megy át rajta a tészta, ha nokedlilágyságúra készítjük, és még akkor is csak nehezen. De hát ez a tapasztalat mindössze 300 Ft-ba került a bolhán, míg netről vásárolva 3000 lett volna.


2011. február 20., vasárnap

Vasárnapi desszert hamar-hamar

4 megjegyzés

Somlói galuska ihlette, az itthon található dolgokból készült, és 10 perc alatt megvolt. Ha sütit vagy piskótát sütök és levágom a szélét, akkor mindig lefagyasztom. Most szerencsém volt, mert egy 17 cm-es kakaós tortalapnak a fele is a fagyasztóban várt feldolgozásra.

2011. február 18., péntek

A blog 2 éve - számvetés

21 megjegyzés
2009. márciusában kezdtem ezt a blogot írni, azaz nemsokára pontosan 2 éve. Előzménye az volt, hogy előtte 1 évvel elkezdtem a jól bevált receptjeimet a számítógépen gyűjteni. Egyszerű txt fájlba írtam őket. Ezután merült fel bennem a gondolat, mi lenne, ha blogba gyűjteném. Akkortájt még egy használtan vásárolt egyszerű kis digitális fényképezőgépünk volt, amellyel ehhez képest mégis egész jó felvételeket tudtam készíteni. Pár hét alatt világossá vált a számomra, hogy ebből szenvedély lesz, és új területként a fotózás is izgatni kezdett.

2011. február 14., hétfő

Vendégposzt: Csokispite

7 megjegyzés

Ez a recept nagymamám receptje, ami a tesóm kedvence és mostmár az ö kisfiáé is, ha mást nem is eszik meg, de ezt legalább igen.


2011. február 7., hétfő

Légy vendégblogger!

2 megjegyzés

Vannak gondolataid a gasztronómia témakörben? Kipróbált, jó receptjeid? Nincs saját blogod, de szívesen megírnád egyszer-egyszer amit csak te tudsz? Van blogod, de több olvasóhoz akarsz szólni? Szívesen dolgoznál velem?

LEGYÉL VENDÉGBLOGGER!


Csak annyit kell tenned, hogy írsz egy emailt nekem a Kapcsolat oldalról. Írj pár mondatot bemutatkozásképpen, és jelöld meg a témát is, amiről szívesen posztolnál egyet. Rendszeres vendégblogger is lehetsz!
Szeretettel várom a leveleiteket.

2011. február 5., szombat

Téli paradicsomos zöldségleves - gazpacho

5 megjegyzés


Spanyol levesként tartjuk számon. Kifejezetten nyári ételnek számít, mert hidegen fogyasztjuk, de bármilyen évszakban készíthető sűrített paradicsomból, paradicsomléből, vitaminpótlásra alkalmas, és emlékeztet a nyárra.

2011. február 3., csütörtök

Magyar ízek - magyar alapanyagok

3 megjegyzés
Egy év alatt 549 800 000 000 forintról döntünk, amikor belépünk a boltba. Ezért fontos, hogy magyar termelők által, Magyarországon előállított Kézműves Magyar Ízeket, élelmiszereket fogyasszunk.



2011. február 2., szerda

Díjat kaptam ismét

1 megjegyzés
Bár már nem vagyok kezdő blogger, mégis örömmel vettem, hogy kaptam egy díjat. Andi gondolt rám, nagyon köszönöm neki. Íme:

Mivel Andi is zalai, és én is itt élek, két (igazából három :D) zalai bloggernek adom tovább a díjat:
Reninek, és
vámpéter és picilivi blogjának.
Fogadjátok szeretettel!
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal

Blogarchívum

Blogstat

online


 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com