A zabpehelylisztet már régóta meg akartam próbálni, a pékárukhoz használt lisztekbe szokás keverni. Sikérmentes, ami azt jelenti, hogy önmagában nem keleszthető, vízzel keverve ragadós, nyálkás lesz. Fogyasztásakor azonban ez előnyös tulajdonsággá válik, mert a nyák bevonja a gyomorfalat és védi. Viszont nem akartam más liszttel keverni, így mégis tettem egy próbát a kelesztéssel.
2011. február 28., hétfő
Útvonal > Kezdőlap / kenyérféle / Zsemle zabpehelylisztből
Zsemle zabpehelylisztből
A zabpehelylisztet már régóta meg akartam próbálni, a pékárukhoz használt lisztekbe szokás keverni. Sikérmentes, ami azt jelenti, hogy önmagában nem keleszthető, vízzel keverve ragadós, nyálkás lesz. Fogyasztásakor azonban ez előnyös tulajdonsággá válik, mert a nyák bevonja a gyomorfalat és védi. Viszont nem akartam más liszttel keverni, így mégis tettem egy próbát a kelesztéssel.
2011. február 23., szerda
Útvonal > Kezdőlap / torta / vendégposzt / Vendégposzt: Máktorta
Vendégposzt: Máktorta
Citromkrémes máktorta
2011. február 22., kedd
Útvonal > Kezdőlap / kincseim a bolháról / Kincseim a bolháról 20. - A kézi gabonaőrlő
Kincseim a bolháról 20. - A kézi gabonaőrlő
2011. február 20., vasárnap
Útvonal > Kezdőlap / vegyes édesség / Vasárnapi desszert hamar-hamar
Vasárnapi desszert hamar-hamar
2011. február 18., péntek
Útvonal > Kezdőlap / egyéb / A blog 2 éve - számvetés
A blog 2 éve - számvetés
2009. márciusában kezdtem ezt a blogot írni, azaz nemsokára pontosan 2 éve. Előzménye az volt, hogy előtte 1 évvel elkezdtem a jól bevált receptjeimet a számítógépen gyűjteni. Egyszerű txt fájlba írtam őket. Ezután merült fel bennem a gondolat, mi lenne, ha blogba gyűjteném. Akkortájt még egy használtan vásárolt egyszerű kis digitális fényképezőgépünk volt, amellyel ehhez képest mégis egész jó felvételeket tudtam készíteni. Pár hét alatt világossá vált a számomra, hogy ebből szenvedély lesz, és új területként a fotózás is izgatni kezdett.
2011. február 14., hétfő
Útvonal > Kezdőlap / édes süti / vendégposzt / Vendégposzt: Csokispite
Vendégposzt: Csokispite
2011. február 7., hétfő
Útvonal > Kezdőlap / egyéb / Légy vendégblogger!
Légy vendégblogger!
LEGYÉL VENDÉGBLOGGER!
Csak annyit kell tenned, hogy írsz egy emailt nekem a Kapcsolat oldalról. Írj pár mondatot bemutatkozásképpen, és jelöld meg a témát is, amiről szívesen posztolnál egyet. Rendszeres vendégblogger is lehetsz!
Szeretettel várom a leveleiteket.
2011. február 5., szombat
Útvonal > Kezdőlap / leves / Téli paradicsomos zöldségleves - gazpacho
Téli paradicsomos zöldségleves - gazpacho
Spanyol levesként tartjuk számon. Kifejezetten nyári ételnek számít, mert hidegen fogyasztjuk, de bármilyen évszakban készíthető sűrített paradicsomból, paradicsomléből, vitaminpótlásra alkalmas, és emlékeztet a nyárra.
2011. február 3., csütörtök
Útvonal > Kezdőlap / egyéb / Magyar ízek - magyar alapanyagok
Magyar ízek - magyar alapanyagok
Egy év alatt 549 800 000 000 forintról döntünk, amikor belépünk a boltba. Ezért fontos, hogy magyar termelők által, Magyarországon előállított Kézműves Magyar Ízeket, élelmiszereket fogyasszunk.
2011. február 2., szerda
Útvonal > Kezdőlap / egyéb / Díjat kaptam ismét
Díjat kaptam ismét
Bár már nem vagyok kezdő blogger, mégis örömmel vettem, hogy kaptam egy díjat. Andi gondolt rám, nagyon köszönöm neki. Íme:
Mivel Andi is zalai, és én is itt élek, két (igazából három :D) zalai bloggernek adom tovább a díjat:
Reninek, és
vámpéter és picilivi blogjának.
Fogadjátok szeretettel!
Mivel Andi is zalai, és én is itt élek, két (igazából három :D) zalai bloggernek adom tovább a díjat:
Reninek, és
vámpéter és picilivi blogjának.
Fogadjátok szeretettel!
Feliratkozás: Bejegyzések (Atom)