Vasárnapi desszert hamar-hamar


Somlói galuska ihlette, az itthon található dolgokból készült, és 10 perc alatt megvolt. Ha sütit vagy piskótát sütök és levágom a szélét, akkor mindig lefagyasztom. Most szerencsém volt, mert egy 17 cm-es kakaós tortalapnak a fele is a fagyasztóban várt feldolgozásra.

Elkészítés:
20 g keményítőt csomómentesre kevertem 2 dl tejjel, 3 evőkanál cukorral és egy vaníliáscukorral. Öntöttem hozzá még 3 dl tejet, és felforraltam. Egy híg vaníliamártást kaptam. A 17 cm-es kapcsos tortaformát összeszereltem, és a fellelt süteményszéleket beletördeltem. Most egy mézeszserbó és egy piskóta széle volt (babapiskótával pótolható) itthon. Megöntöztem a mártás felével, rátettem a fél kakaóspiskótát, azt is megöntöztem a maradék vaníliamártással. Hűtőben dermesztettem. 4 dl tejszínt 1 teáskanál porcukorral habbá vertem. A megdermedt vaníliáspiskótából evőkanállal galuskákat vágtam, tejszínhabot halmoztam rá, karamellöntettel meglocsoltam.

4 megjegyzés:

  1. Finom! :) Nálunk ez csócsamócsa néven fut, csokiöntettel. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szuper ötlet. Nálam a maradékból mindig kókuszgolyó készült, de most majd direkt ehhez valót gyártok:-))

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ki kell olvasztani előtte a cuccost, igaz? :-)

    VálaszTörlés
  4. @Névtelen
    Olvasztani nem kell, de felmelegedni hagyni igen.

    VálaszTörlés

@templatesyard