Bejegyzések Subscribe to CommentsMegjegyzések

2010. április 30., péntek

Tejfölös-pudingos sütemény

18 megjegyzés


Ezt a sütit is anyósomtól tanultam, hihetetlenül népszerű a családban. Egyszerű, olcsó és nagyon finom.

2010. április 27., kedd

Kincseim a bolháról 14. - Ez meg az

10 megjegyzés

Beindult a szezon, szép tavaszi idők vannak, az ember újra kipucolhatja a bolhajáró kényelmes papucsát.  Akárhogy is, de az elmúlt két-három hétvégén bizonyos csalódottsággal jöttem haza, mert szinte semmit sem sikerült találnom, legalábbis ami nekem tetszett volna.Ahhoz képest, hogy mindig sikerül valami egészen jó dologra szert tenni, most még csak egy-két apróbb tárggyal tértem haza. Amiket ebben a rovatban nektek mutatok ugyanis csak a jéghegy csúcsa, azaz kizárólag gasztro vonatkozású kincseket posztolok ki. Pedig  jelentős az egyéb holmi is, amely bolházáskor hazavándorol, bútorok, könyvek, alkatrészek stb. De most tényleg nem találtam ebben a kategóriában semmit, egy-két edényke, evőeszköz, terítő, ezekből viszont mindig akad. Az idei kincsekből - melyek persze igazi értéket nem képviselnek, pusztán csak nekem megtetszettek - pár apróság:

Az első, egy esztergált kerek, lábas fatálca, amelynek rézzel kombinált a fogója. Némi felújítás kelleni fog neki, most még a bolhás állapotában láthatjátok.


2010. április 26., hétfő

Kókuszos-csokis-banános süti

12 megjegyzés

Amikor Ágianyunál megláttam, eldöntöttem, kipróbálom. A hozzávalók és az elkészítés is roppant egyszerű, és ilyen gyorsan összedobható sütinek mindig lennie kell a tarsolyban. A recepten annyit változtattam, hogy csoki helyett kakaót, margarin helyett vajat tettem a krémbe. Nagyon finom, mutatós, és tényleg ripsz-ropsz megvan. Köszönöm a receptet Ágianyu!

2010. április 25., vasárnap

Tepertős pogácsa

23 megjegyzés

Chilisbab mellé készült, töpörtyűmaradékot használtam fel hozzá.




2010. április 24., szombat

Hústalan borscs

4 megjegyzés

A minap Alexandra főzött borscsot, ez adta az ötletet, hogy én is felhasználjam a hűtő aljában megbúvó maradék céklát és káposztát. És mivel 1 hete szokásos tavaszi fogyókúrámat is megkezdtem, nagyon megfelelő ebédnek és vacsorának ígérkezett. Sűrű, tartalmas, jóízű és laktató leves, amely mégsem tartalmaz sok kalóriát. Ráadásul szeretem is.

2010. április 21., szerda

Üdítős szelet - Mirinda szelet - Fanta szelet

7 megjegyzés

Ezt a sütit sokan ismerik, én anyósomtól tanultam. Kicsit változtattam rajta, alapnak a jól bevált kakaós piskótámat sütöm hozzá.
Ebbe a sütibe eredetileg margarint használnak, mert ennyi vaj túl erős ízűvé tenné. Én nem szeretem a margarint, ezért mégis vajjal készítem, de a fele mennyiséget házi krémsajttal helyettesítem.


2010. április 19., hétfő

Tökös-mákos pite

11 megjegyzés


2010. április 16., péntek

Raguleves

3 megjegyzés



2010. április 15., csütörtök

Félmillió oldalletöltés

9 megjegyzés

Miközben láttam, hogy a rendszeres olvasók száma a 200 felé közeledik, és mégis épp lemaradtam, ugyanígy jártam az oldalletöltésekkel is.
Pontosan egy éve tettem az oldalra a Sitemeter statisztikát, s örömmel láttam a látogatások és oldalletöltések gyarapodását. Nem szeretnék szükségtelenül sem szerénykedni, sem dicsekedni, épp csak nagyon örülök, a félmillió oldalletöltési szám elérésének. Ez már olyan "jókimondani" nagyságrend :D. Természetesen a látogatások száma ennél kisebb, 200000, de ez sem csúnya szám!
Remélem, hogy ezek a számok továbbra is szépen növekednek majd, köszönöm minden hozzám látogatónak.

A statisztikát egyébként elérhetővé és tanulmányozhatóvá tettem kezdettől fogva, így bármikor megnézhetitek, itt van az oldalsávban.

2010. április 14., szerda

Malaccsászár - malacoldalas

3 megjegyzés

Gyönyörű szép, összesen kb. 1,5 kg-os malacdarabot kaptam a hentesnél. Oldala és hasaalja egyben, gyönge, húsos darab. Mi nagyon szeretjük nem csak melegen, hanem hidegen kenyérrel és zöldekkel is.
Amellett a sütése sem egy ördöngösség, csak idő szükséges hozzá, munkával nem jár. A legjobb az, hogy jó előre elkészíthető, és pár perc alatt tálalható formába lehet hozni.



2010. április 13., kedd

Elkészült az első "szakácskönyvem" :D

9 megjegyzés

Mulatságos képeffekttel elkészítettem az első szakácskönyvem néhány képemből.




Így készült:
http://bloggerbloggerek.blogspot.com/2010/04/online-kepeffektek-photofunia.html

2010. április 11., vasárnap

Madártej

13 megjegyzés

A madártej egyike a legfinomabb desszerteknek, szerintem igazi magyar édesség. Sűrű, krémes vaníliás levében ülnek a vaníliapettyekkel beszóródott habgaluskák. A madártejhez elsősorban igazi hozzávalók kellenek: tojás és nem készen kapható puding, igazi vaníliarúd, mandula. De a legszükségesebb dolog, ami kell hozzá a türelem és a nyugalom. Cserébe viszont vendégváráshoz is remek desszert, mert előző nap elkészíthető.



2010. április 10., szombat

200. és 201. olvasó

4 megjegyzés

Ahogy a 199-et elérte rendszeres olvasóim száma, lementettem egy excel táblába őket, és vártam, vajon ki lesz a 200? Csakhogy amíg én a konyhában ebédet főztem, ezalatt kettővel bővült az olvasók listája. Így aztán nem tudom, ki volt a 200. Egyezzünk meg egy döntetlenben :D
Nagyon örülök nektek, akik rendszeresen olvassátok ezt a blogot, és annak, hogy egy év alatt ilyen sokan lettetek. Aki nem íratkozott fel, csak alkalmi olvasó, szintúgy nagyon örülök. Sokan követitek szemmel, amit csinálok, nem kevesen főztetek is ezekből a receptekből, amiket közzétettem. Nagyon jó érzés!
Maradjatok olvasóim, igyekszem, hogy ne okozzak csalódást.

És akkor a két olvasó, aki egyszerre lett 200.

Beke Andrea

És Tóth Tímea

Sajnos nem találtam hozzátok email címet, így csak innen tudom üzenni: ha írtok nekem a Kapcsolat oldalról, akkor egy kis meglepivel kedveskednék nektek. Jelentkezzetek!

Tejfölben sült tükörtojás

3 megjegyzés

Ezt a receptet még sok-sok évvel ezelőtt találtam a Nagyanyáink receptjei című szakácskönyvemben. Ebben a könyvben az 1900-as évek elejéről található receptválogatás, az akkori szakácskönyvekből. Ott tükörtojás címmel szerepel. Kipróbáltam, és azóta is nagyon szeretjük.



2010. április 8., csütörtök

Avokádó leves

2 megjegyzés



2010. április 7., szerda

Született tehetség?

3 megjegyzés


Mindenki tehetséges valamiben, talán még én is.
Anditól és Duendétől érkezett ez a körkérdés.

Becenév:
Saját keresztnevem becézve.

Lakhely:
Egy kisvárosban, egy nyugalmas utcában, egy kertes házban lakom.

Magasság:
Erről a fogalomról esetemben nem is lehet beszélni, mert magasságom nincs, csak alacsonyságom: 154 cm.

Névnap:
Februárban.

Foglalkozása:
Leginkább informatika. És matematika is. Előadok, szerkesztek.

Testvérek:
Egyke vagyok.

Anyanyelv:
magyar

Beszélt nyelvek:
Szeretném azt hinni, hogy beszélek angolul. Mindenesetre papírom az van róla :D

Gyűjtemény:
Üvegeket gyűjtöttem egy időben. Mostanság, a férjem szerint csizmákat gyűjtök. Ebben lehet valami, mert tényleg sok van.

Cipőméret:  36

Iskola: egyetem, több is

Kedvenc tantárgyak:
matematika

Hobbi:
Varrás, kötés, kézművesség, informatika, web, fotózás, bolhapiac, olvasás. Korszakonként hol egyik van előtérben, hol másik.

Zsebpénz: nincs, dolgozom, keresetem van, amely fölött 100%-osan rendelkezem.

Kívánság:
Egészség, munka és méltóság mindenkinek.

Álom:
Nincsenek álmaim; céljaim vannak. Általában megvalósítom őket.

Szerencseszám: nincs

Szeretne találkozni:
Nem tudom. Nem gondolkoztam még rajta.

Háziállatok:
Most két kutyánk van, de a cicákat is nagyon szeretem. Mindig volt cicánk, csak most ez a két kutyus nem tudott összebarátkozni macskákkal, így most nem tartunk.

2010. április 6., kedd

Gundel palacsinta

8 megjegyzés

A Gundel palacsinta igazi hungarikum, Gundel Károly híres magyar vendéglátós találta ki, és készítette. Gundel budapesti étterme a két világháború között nemcsak Európában, hanem a tengerentúlon is híres volt, többek között a palacsintája miatt is. Ez a desszert ma is a Gundel család egyik büszkesége és cégére.


2010. április 2., péntek

Kedves Olvasók!

11 megjegyzés

2010. április 1., csütörtök

Gombás tarja

4 megjegyzés



Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal

Blogarchívum

Blogstat

online


 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com