Gombás tarja




Hozzávalók:
8 vékony szelet tarja
1 fej vöröshagyma
10 cm-es póréhagyma
25 dkg vegyes gomba (csiperke, laska, shitakee vagy más)

bors
csipet oregano és lestyán
50 g vaj
2-3 evőkanál olaj

Elkészítés:
A tarját serpenyőben forró olajon mindkét oldalán átpirítom. A tepsibe fektetem őket és rálocsolom az olajat, lefedem fedővel vagy alufóliával. 170 fokos sütőbe helyezem, egy órán keresztül sütöm.
A hagymát és a pórét felkarikázom, a gombát felszeletelem. A vajat felhevítem, és a hagymát megdinsztelem. Hozzáadom a gombát és azzal is párolom még pár percet. A tarjáról a keletkezett levet leöntöm, lekanalazom a zsírt a léről, visszalocsolom a húsra. A hússzeleteket megsózom, lestyánnal, oregánoval, borssal fűszerezem, ráteszem a hagymás gombát, lefedem, és visszatolom a sütőbe. Még félórát sütöm, míg a hús omlós puha lesz. Közben a húsléből 1 kávéskanál keményítővel mártást készítek, ráöntöm a tarjára, és fedő nélkül negyedórát sütöm még.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztán néz ki, és szerintem az íze is a toppon van :)

    VálaszTörlés
  2. Hmmm, de jól néz ki! És milyen különleges lehet a lestyán-oreganó kombináció! Ki kell próbálnom!

    VálaszTörlés
  3. Ezt látván nagyon megéheztem :(

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon-nagyon guszta,azt hiszem a szaftját is imádnám!:-))

    VálaszTörlés

@templatesyard