Ezt a sütit is anyósomtól tanultam, hihetetlenül népszerű a családban. Egyszerű, olcsó és nagyon finom. Krátersütinek is nevezik.
Hozzávalók: 30x30 cm-es tepsi
A tésztához:
5 L-es tojás (vagy 6 M-es)
150 g kristálycukor
1/2 dl olaj
1/2 dl víz
210 g finomliszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaó
pár csepp citromlé vagy ecet
A pudinghoz:
6 dl tej
1,5 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
1 kis szelet vaj
A tetejére:
700-800 g tejföl (2 nagy doboz vagy 4 kis doboz)
5-6 evőkanál porcukor
fahéj
A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, a maradékot felforrósítom (én mikróban szoktam.) A forró tejhez hozzákeverem a pudingot, majd felfőzöm sűrűsödésig. Ekkor belekeverem a cukrot és a vajat. Hagyom kihűlni.
A lisztet és a sütőport összekeverem. A sütőt 220 fokra bemelegítem: légkeverés nélkül, alsó-felső sütés.
A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra-fehérre mixelem, hozzáöntöm részletekben az olajat, aztán a vizet is, folyamatos keverés közben. Belekeverem, de most már csak kanállal a lisztet is. A tojásfehérjékből habot verek, félúton beleadom az ecetet és a cukor másik felét, és azzal még verem 1-2 percig. Lágy hab legyen, ne túl kemény. A habot a keverékbe forgatom óvatosan, hogy ne törjön.
A tészta felét a tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót és rácsorgatom a tepsiben lévő tésztára. Villával kicsit "megturkálom", a közben kihűlt pudingból teáskanállal szaggatok, és a tészta tetejére egyenletesen elrakosgatom, kicsit le is lehet nyomni. Betolom a sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a hőt, és ajtónyitás nélkül kb. 40 percig sütöm. Ha megsült, kiveszem, és hagyom hűlni kb. 5 percet, egy kissé le fog lapulni.
A két tejfölt elkeverem a porcukorral és a langyos sütire símítom.
Hagyom az egészet kihűlni, majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl. Tálalás előtt a tetejét meghintem őrölt fahéjjal.
Ezek a legjobb sütik a világon, nincs párjuk! Soha nem hallottam még róla, de fantasztikusan néz ki! Én vittem a receptet.
VálaszTörlésNagyon gusztának néz ki,olyan igazi házinak, szaftosnak, feltétlenül kipróbálom!:-))
VálaszTörlésIlyet én is régóta sütök, csak azt a tejfölös cuccot hagyom ki a tetejéről, nekem úgy már kicsit tömény. Puncs- vagy karamellpudinggal is isteni finom!:)
VálaszTörlésEzt én is szoktam sütni, van, hogy elhagyom a tejfölös krémet a tetejéről. Nálunk is népszerű!
VálaszTörlésNagyon guszta. Elhiszem, hogy nagy kedvenc :)
VálaszTörlésNo minálunk sok tejfölnek kell rajta lenni.
VálaszTörlésÉn is sok tejföllel kérném. :)
VálaszTörlésEz nekem is nagyon tetszik! Egyszerű és nagyon finom lehet! Hozzám hasonló sütni nemigen szerető nőcik is simán megcsinálják.... Vittem! :))
VálaszTörlésWise Lady, a hétvégén nézelődtem a neten, és ezt találtam:
VálaszTörléshttp://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/sutes-nelkuli-edessegek/2264-pillecukor-marshmallow-keszitese-hazilag-recept.html
Nem akartam azért regisztrálni, hogy kérdést intézzek a hölgyemény felé, vajh, kié a recept....
Gondolom, neked megéri majd regisztrálni és kérdezni...
Ahogy nézem, igen sok "saját" receptet használ, ami kisértetiesen hasonlít mások receptjére... Aztán rendez versenyeket is, amire én is küldtem receptet, így gyűjti az oldalra a mások által közölt receptet...
Csak szóltam, hogy tudj róla!
Köszönöm Szepyke!
VálaszTörlésHát ezt nem lehet kihagyni!! Nagyon jól néz ki!!..Már a sütőben sül is..Köszönöm a receptet!!!
VálaszTörlésMegtalaltam, mentettem!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésMegcsináltam, nagyon finom lett, de a puding darabkák elsüllyedtek a tésztában. Mit rontottam el? :(
@boriska
VálaszTörlésSemmit se rontottál el!
Én a pudinghoz 8 dl tejet írtam, mert így szólt az eredetiben, amit anyósomtól kaptam, de pl. a képen látható sütit most először 1 l tej 2 pudingpor felhasználásával sütöttem, a pudingot rá lehetett önteni a tésztára. Egyébként egyszer ilyen, máskor olyan, ahogy sikerül.
Köszi, megnyugodtam:)
VálaszTörlésmár elfogyott...
nagyon guszta és milyen finom:))nyamiiiii
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésÉpp az imént osztott meg egy ismerősöm egy sütireceptet a fb-on.
A kép ismerős volt...
https://www.facebook.com/EzatutiReceptek/photos/a.735081033179993.1073741834.735059093182187/995200360501391/?type=1
Nem akarom iderakni az összes linket, amit a "lánc" követése közben meglátogattam, mert megfog a spamszűrő, de az a lényeg, hogy egy bizonyos SüssFőzz-nél és Meleg Tímeánál megszakad a történet. Senki nem vette a fáradságot, hogy feltüntessen téged, mint a recept eredeti forrását (nem is kellett volna hozzá nagy tudomány, mert ott virít a vízjegy a fotón), de a képet meg a receptet szóról szóra, na, azt pofátlanul viszik.
Nagyon ciki. :(
@Kiddy
VálaszTörlésKöszönöm a jelzést. Intézkedtem.