Hozzávalók:
300 g cékla
300 g vöröskáposzta
10 cm szárzeller
1/2 vöröshagyma
2 krumpli
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 paradicsom (vagy 1 teáskanál paradicsompüré)
1 l húsleves (vagy 1 leveskocka)
1 teáskanál keményítő (vagy liszt)
1 dl tejföl
10 szem bors
só
Elkészítés:
A káposztát szálasra, a céklát vékony hasábokra vágom. A répát és a gyökeret karikára szelem, a hagymát, zellert felszeletelem. A céklát fél órát főzöm a húslevesben, hozzáadom a káposztát, répát, gyökeret, zellert, hagymát. Beleteszem a borsot, paradicsomot, sózom. Lassú forralással fél órát főzöm. Annyi vizet pótolok, hogy sűrű maradjon, de legyen leve. Hozzáadom a kockára vágott krumplit, megint félórát főzöm. A keményítőt elkeverem a tejföllel, a levesbe csorgatom, 1 percig forralom még.
Aki szereti pár csepp ecetet is tehet hozzá, én most nem akartam nagyon savasra készíteni.
Van valami jól bevált spéci diétád tavaszra, vagy csak úgy "érzés" után mész, próbálod elhagyni a nehéz ételeket, ilyesmi?
VálaszTörlésSaját, egyéni jól bevált diétám van.
VálaszTörlésÉs titkos, vagy meg lehet tudni róla valamit, hátha másnak is beválna?
VálaszTörlésNem titkos :D Már íródik. Sorozat lesz.
VálaszTörlés