Ma délben, ahogy a finom marhahúsleves készen volt, levestésztát főztem hozzá. Mostanában szinte kizárólag egy konkrét fajta lakodalmas csigatésztát használok, mert egyedül ez az, amit megfőzhetőnek tartok. Az elmúlt évben több kísérletet is tettem cérnametélt vásárlására, mindig reménykedtem, hátha ez most jó lesz. De nem. Akármelyik fajtát is vásároltam, ahogy belemegy a forró vízben szétmállik. Semmilyen technikával nem tudok ehetőt varázsolni belőlük.
Ma azonban elfogyott a csigatészta, s múltkorjában ismét vettem egy zacskó cérnametéltet, 4 tojásosként volt definiálva, hátha majd ez. Előszedtem tehát, forraltam vizet, s beleeresztettem. Szinte azonnal szétolvadt, és egy massza lett belőle. Épp hazajött az uram a gyerekkel, hát kapóra jöttek, mert volt kinek hangosan előadni: Hogy az a magasságos roggyantsa össze az összes tésztagyárat, nem tudnak egy normális cérnametéltet gyártani. Nagyon mérges voltam, csak mondtam bosszúsan a magamét. Erre az én uram (aki egy nyugodt ember) azt kérdezte tőlem: Menjek, keressek egy blogot, ahol le van írva, hogy kell a cérnametéltet megfőzni?
Persze viccesen mondta, de gondolhatjátok. Mondtam is neki, menjen, keressen, aztán ezután mindig ő főzi a cérnametéltet. Azt persze tudni kell, hogy az én uram nem főz, de tanácsot, azt nagyon tud adni. Aztán persze elnevettük magunkat rajta. Azt is elhatároztuk, hogy készítünk házit, együtt, mert megéri, és kuktáskodni viszont szokott. Remekül kezelheti a tésztagépet.
Én régebben nem tapasztaltam ezt, sokszor vettem cérnametéltet, volt amelyik akkor is rossz volt, de lehetett találni jófajtát, és azt vásároltam mindig. Most egyáltalán egyik se jön be, bármelyikkel próbálkozom. Ti tudtok megfőzhető cérnametéltről?