Ez a készítési mód egyszerű, nem igényel tennivalót, és egy finom sült lesz a végeredmény. A nyulat feldarabolom és besózom. Egy tepsibe teszem. Felaprítok 3-4 gerezd fokhagymát, rászórom a húsokra, egy babérlevet szétmorzsolok, azt is a húsra osztogatom. Ráöntök 1 dl olajat és egy dl fehérbort. 220 fokos sütőbe tolom. Kb. másfél óra alatt sül meg. Félidőben megfordítom a nyúldarabokat. A nyúlmájat csak az utolsó 10 percben teszem a tepsibe. Krumplipürével tálalom, a tepsiből a levet tálkába öntöm, és mellé adom.
Ez a készítési mód egyszerű, nem igényel tennivalót, és egy finom sült lesz a végeredmény. A nyulat feldarabolom és besózom. Egy tepsibe teszem. Felaprítok 3-4 gerezd fokhagymát, rászórom a húsokra, egy babérlevet szétmorzsolok, azt is a húsra osztogatom. Ráöntök 1 dl olajat és egy dl fehérbort. 220 fokos sütőbe tolom. Kb. másfél óra alatt sül meg. Félidőben megfordítom a nyúldarabokat. A nyúlmájat csak az utolsó 10 percben teszem a tepsibe. Krumplipürével tálalom, a tepsiből a levet tálkába öntöm, és mellé adom.
Nagyon guszta
VálaszTörlésNa, ezért odaáig lenne a férjem!!!! Én még nem ettem nyúlmájat, pedig volt már egész vadnyulunk. Házinyulat viszont még nem készítettem.
VálaszTörlésA tied házi volt?
@Thrini
VálaszTörlésEz házinyúl volt, egy ismerőstől veszem.
Házinyulat sütöttem ma a te recepted alapján,nagyon fincsi lett:)
VálaszTörlésVadnyulat szoktam sütni annyi különbséggel, h. se olajat se bort nem teszek rá, csak hasonlóképpen fokhagymát és babérlevelet, ill. beirdalom mint a halat és füstölt szalonnával megtűzdelem, mivel száraz a húsa a vadnak.
VálaszTörlésPár hete már elkészítettem, csak annyi változtatással, hogy megtűzdeltem és betakargattam füstölt szalonnával. A húsokat kb 5 fej durvára szeletel hagyma ágyra fektettem és a szalonnát levettem róluk, mikor a májat hozzátettem. fantasztikus Holnap is ez lesz, már benne van a nyuszi a pácban! :-)
VálaszTörlésÉn ma próbálom ki
VálaszTörlésMa kipróbáljuk, köszi a receptet.
VálaszTörlésMa próbáljuk ki mi is, jól hangzik a recept
VálaszTörlés