Az ikeás svéd mandulatorta


Aki kóstolta a kék-sárga bútoráruházban ezt a sütit, kevés kivétellel mind a hódolója lett. Két óriási hibája van azonban, az egyik, hogy drága, a másik, hogy kicsi. Az ember egy egészet is fel tudna falni együltőhelyében, de egy felet biztosan.
Sokat kísérleteztem azzal, hogy előállítsam a tökéletes változatot. Sok netes böngészés - svéd blogokban is - és 2-3 próbasütés után úgy hiszem, megszületett az igazi.


Olvasd tovább a Büfében...

34 megjegyzés:

 1. Jól néz ki, biztos finom is...majd én is kikísérletezem:-))))

  VálaszTörlés
 2. Régóta nem néztem a blogját, de jól látom, hogy ezt a receptet komolyan csak pénzért lehet megnézni, ráadásul nem is kevésért, hát ez szomorú :(

  VálaszTörlés
 3. @maczikasz
  Egy korsó sör, egy doboz cigire már nem futja.

  VálaszTörlés
 4. Eddig naponta itt voltam, sokat tanultam,de ennek úgy látom vége.Isten veled!!!!!!

  VálaszTörlés
 5. @Névtelen
  Örülök, hogy hasznos dolgokat találtál a blogomban :D

  VálaszTörlés
 6. Akkor azt hiszem törlöm a kedvencekből:(

  VálaszTörlés
 7. @Névtelen
  Nagyon sok színvonalas gasztroblog van. Ez tény.

  VálaszTörlés
 8. Még nem ettem Ikeában, de nagyon guszta

  VálaszTörlés
 9. @maczikasz
  Én is sajnálom, hogy vége a nézegetésnek, nem tudom, mennyit kellene fizetni, de innentől nekem ez már bonyolult is lett.

  VálaszTörlés
 10. @Wise Lady
  Engem igazából az zavar, hogy itt a régi blogon nem írtál erről a változásról, de persze semmi közöm hozzá. Meg tényleg nem sok havi 800 ft, de nekem ez már tényleg bonyolult még egy helyen regisztrálni, utalgatni rendszeresen. Sajnálom, tényleg.

  VálaszTörlés
 11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 12. @Monaj
  Hát igen, az új oldal 400/hét ill. 800ft/hónap ami véleményem szerint sok, drágább mint a legtöbb gasztro magazin vagy legalábbis hasonló árban van.
  Ha esetleg lehetne cikkenként fizetni vagy az az ár nem egy hétre szólna hanem egy regisztrációra akkor esetleg de ez így nagyon sok.
  Akinek nincs esetleg szüksége minden receptre az 400 forintot egy receptért nem feltétlenül szeretne kiadni :(
  plusz ha a blog mostantol egy nagy reklámfelület lesz az sem túl pozitív.

  VálaszTörlés
 13. @maczikasz
  Ez a blog változatlan módon íródik tovább, és minden tartalom ingyenes.

  VálaszTörlés
 14. Wise Lady,sikert kívánok a Büfének, én már vagy 2 éve kedvelem a blogod, használhatónak, alaposnak a receptjeid kedvellek Téged magad, s nemcsak látatlanban, ezért hoztam egy jó szót..-))
  http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

  VálaszTörlés
 15. Akkor csak nekem adja azt ki, hogy a mandulatortát csak regisztráltak olvashatják?

  VálaszTörlés
 16. Fogadd alapos hátbaveregetésem. Én is kísérletezgettem, és kettő után kb. 90%-os elégedettségnél/hasonlóságnál tartok.

  Amúgy egyszer feltettél már egy receptet, amit most nem találok a blogon, de annak idején lementettem, és a fotón darabolt mandula volt a tetején, mint az igazin :) Kérdés, hogy ez az újabb recept előrelépés-e ahhoz képest.

  VálaszTörlés
 17. @Andi/cuki
  Andi köszönöm a "jó szót", nagyon örültem neki!

  VálaszTörlés
 18. További sok sikert...
  én is nagyon csalódott vagyok. Ilyen netes tartalomért pénzt kérni nem egy szerencsés döntés, de majd meglátod magad is. Majd ha a blogodról elpártolnak az ilyenek miatt a hirdetők. Végül is tök igazad van, párszáz Forint többet ér, mint sok követő. Illetve most már még eggyel kevesebb.

  VálaszTörlés
 19. jah, amúgy nem tudom,a tiédben van-e liszt, de az ikeás gluténmentes.én úgyis csak erre voltam kíváncsi, ezért az információért meg nem fizetek elő 8)
  pápá
  (amúgy majdcsak közzéteszi egyszer valaki, aki előfizetett:))

  VálaszTörlés
 20. @Katina
  Ez az Anya főztje blog, itt mind a 700 bejegyzés ingyenes, és ezután is így marad.
  Az újságosnál ne hangoztasd az elméleted.
  További szép napot!

  VálaszTörlés
 21. Kedves Wise Lady!
  Szeretnék az előttem szólókhoz csatlakozni, nagyon megdöbbentett a fizetős tartalom. Nekem is az egyik kedvenc blogom a Tied. Nagyon sok sikert kívánok a Büféhez! Nagyon jó ötletnek tartom, és a pár száz Forint igazán nam sok, ha minőségi tartalom párosul hozzá. Minden csoda 3 napig tart, majd megszokjuk.
  Mardo

  VálaszTörlés
 22. Ez Magyarország! Ha van egy kis siker, mindenki bekapzsul!

  Annak idején a 2-es fő út mellett volt egy lángosos.
  Rozzant lakókocsiból árulta a hatalmas, dúsan megpakolt, finom lángost! Folyton sorok álltak nála, mi is rengetegszer ettünk ott. Egyszerűen megkívánta az ember, ahogy látta a többieket, milyen jó ízűen ettek. A legjobb reklám volt! Az ember kipattant az autójából, bekapta a lángost, és ment tovább.
  Aztán egyszer csak a bekapzsult tulajdonos megvette az út másik oldalán lévő szemközti büfét. Nem elég, hogy megbonyolította a rendszert, hiszen nem tudtál már kipattani az autódból és közvetlen odamenni, illetve a lakókocsi előtt majszoló emberek látványa is eltűnt. Ha bementél a büféjébe, kicsi, aszott lángos fogadott, kétszer annyi pénzért, mint annak idején. Panaszkodott is a kapzsi tulajdonos, sok a bérleti díj.
  Többé nem mentünk, és ha jól emlékszem közel 1 év múlva bezárt.

  Nálad is bementem a büfébe, és hanyatt vágtam magam, hogy 800 ft-ot kérsz. Ebből havonta 3 újságot tudok megvenni. Manapság versengenek a gasztro oldalak ingyen, elég nekik egy-két oldalsávban kitett reklám! Úgy látszik nálatok a kapzsulás tetőfokára hágott.
  Ettől függetlenül sok sikert kívánok hozzá, még ha emberileg igen nagyot csalódtam benned! Én sem olvaslak többé semmilyen fronton, de ahogy látom nem is érdekelnek már a látogatóid sem.

  Üdvözlettel:

  Konczili Lilla
  Dunakeszi

  VálaszTörlés
 23. Akkor csak bizonyos receptek lesznek fizetősek?Látod milyen vihart kavartál,csak a válaszaid néhol kissé cinikus,gunyoros hangneme lepett meg,nem ilyennek gondoltalak,de nem baj,láthatod, hogy érzelmeket váltottál ki,ez jó.
  Nem "isten veled",azt csak első indulatomban írtam, úgy sem bírom ki, hogy ne olvassalak!!!!

  VálaszTörlés
 24. @ Lilla
  Köszönöm a példát, meg is fogadom. Bizton állíthatom, hogy nem fogok összeszáradt lángost árulni egyik büfében sem.

  VálaszTörlés
 25. @Névtelen
  Tárgyilagos, tényszerű válaszokat adok.
  A saját fejlesztésű, érdekes, idő- és költségigényes cikkek prémium tartalmak lesznek.
  Minden olvasómnak nagyon örülök! Szívesen látlak a blogjaimban.

  VálaszTörlés
 26. @Wise Lady
  Szerintem akkor célszerű lenne külön kezelned a 2 oldalt (büfé és anya főztje), vagy ha pl előre elmondod nekünk ezeket, amiket most ebben a megjegyzésedben mondtál csak el, számos megjegyzés nem született volna meg, vagy nem ilyen lett volna.

  VálaszTörlés
 27. Nagyon arcos lettél.Már nem az jut eszembe rólad aki eddig:(

  VálaszTörlés
 28. @NévtelenTe pedig arctalan vagy (névtelen).
  Egy jó minőségű gasztroblog írása nagyon sok munkával, idővel és költséggel jár. Én ezt két éve végzem, fő munkám mellett, ingyen.
  Van sok blogger, aki pénzért főzőtanfolyamot tart, könyvet ad ki, pénzért újságokba ír.

  VálaszTörlés
 29. Ebben igazad is van,de végül is
  senki nem kényszerített,hogy kezdj
  el blogot vezetni.

  VálaszTörlés
 30. Szerintem nagyon rendben van, hogy az előfizetős oldallal is próbálkozol,így meg nagyon fair, hogy mindkettő megy.Igazán korrekt,tényleg sokan- és sokat profitálnak a blogjaikból,webshopok, könyvek stb,stb és meg merem jegyezni, hogy sokan nem ilyen magas színvonalon blogolnak, mint Te.Érdekes, őket miért nem ítélik el ezekért?Na, ne is törődj velünk,nagyon várjuk és szeretjük amiket csinálsz, korrekt, megbízható,dolgok.Szeretünk, kitartás!!!!!!!!

  VálaszTörlés
 31. @Névtelen
  Köszönöm. Jólesik, amit a munkámról írsz.

  VálaszTörlés
 32. Én is osztom ezt az utolsó véleményt! Egyre többen profitálnak a blogjukból, és nem találom fele ilyen hasznosnak és tartalmasnak, mint a tiéd.

  VálaszTörlés

@templatesyard