2011. április 29., péntek

Sült csirke római köménnyel

1 megjegyzés

Van az úgy, hogy az embernek sem kedve, sem ideje nincs bonyolítani a főzést. Sőt az is igaz, hogy az egyszerű ételek sokszor nemesebbek és finomabbak, mint az agyonötletelt, időigényes fogások. Egy-egy jól megválasztott fűszerrel mégis feldobhatjuk a legegyszerűbben készített csirkesültet is.
A római köménynek jellegzetes, és elég intenzív íze van. Szétharapva erőteljes, köményízű is, de enyhe mentolos árnyalat is van benne. Kitűnően illik a csirkehúshoz, de óvatosan, kevés elegendő.


A combokat megmosom. A bőre alá is benyúlok, és oda is teszek kevés sót, pár szem római köményt, kívülről is besózom. A tepsiben egy kanálfej zsírt elkenek, a combokat belefektetem, és kívül is megszórom kevés római köménnyel és sóval is. 220 fokos sütőbe tolom, és megfordítás nélkül pirosra sütöm, 2-3-szor a zsírral meglocsolva. Az összes sütésidő 1óra 15 perc. Amikor az egészben hagyott római köményre ráharapunk, intenzívebben érezzük a falatban az ízt. Nagyon kellemes.

Megjegyzések

1 megjegyzés ehhez: "Sült csirke római köménnyel"

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. május 1. 12:41

Ez igen,itt megint só és egyfajta fűszer,ami így érezhető és karakteres ízt ad.
MEG FOGOM CSINÁLNI!!!!!!!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com