2011. április 26., kedd

Mit csináljunk a húsvéti maradékból?

4 megjegyzés

Az én szokásom, és ennek megfelelően a tanácsom is az, - hogy most semmit! Húsvétkor mindenki otthon is mindennap evett sonkát és tojást, vendégségben is megkínáltak bennünket. Jó volt, finom volt, elég volt.
Ne azzal teljen a következő pár nap, hogy különböző ételekbe felhasználva a maradékokat együk. Együnk valami egészen mást, pl. könnyű, zöldséges ételeket, ellensúlyozva a húsvéti nagyevést. A sonkamaradékot és akár a főtt tojást is (hámozva természetesen) pedig fagyasszuk le, és 3-4 hétig ne is nyúljunk hozzá!
Akkor aztán elő lehet venni, és süthetünk vele sonkás kiflit, főzhetünk sonkás tésztát, vagy csak reggelire-vacsorára fogyasszuk el. Akkor jól fog esni, és az utolsó morzsáig elfogy, anélkül, hogy ráuntunk volna.

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Mit csináljunk a húsvéti maradékból?"

BORI írta... [Válasz erre...]
2011. április 26. 11:06

Szerintem is elég volt a sonkából-tojásból. Elég jól kiszámítottam, de mégis maradt valamennyi, tehát lefagyasztom.Egyébként én eléggé lefagyasztós vagyok, mert ha úgy adódik, hogy a család nem ebédel itthon, akkor csak előkapok magamnak egy adagnyit.Még "étlapom" is van, az egyadagos csomagokból. :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. április 26. 11:25

@BORIAbszolút egyetértek!

Ottis írta... [Válasz erre...]
2011. április 27. 15:31

Wise Lady, szerinted a tojásokat le lehet fagyasztani? Nagyon jó ötletnek találom, csak érdeklődöm, mert még soha nem fagyasztottam le!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. április 27. 16:33

@Ottis
Igen, le lehet a keménytojást, héj nélkül.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com