Hozzávalók:
1 feketeretek
1/2 citrom
50 g pörkölt földimogyoró
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom
só
olivaolaj
erős zöld csövespaprika vagy chili
Elkészítés:
A feketeretket zsülienre (gyufaszál vastagságra) vágom. Rácsavarom a citromlevet, megsózom. Egy órát érlelem így.
A fokhagymát és a mogyorót beteszem az aprítóba, durvára darálom, hozzáadom a retekhez. Egy evőkanál olivaolajjal meglocsolom, bazsalikommal fűszerezem. Végül apróra vagdalok két-három karika erős csövespaprikát, azt is beleteszem. Az egészet összekeverem, tálalásig érni hagyom.
Mi grillezett lepényhalat és krumplipürét ettünk vele.
Nem tudom, hogy a feketeretek, ugyanúgy viselkedik, mint a sima retek? Akinek nincs,vagy gondja van az epéjével, annak lehet ilyet enni?
VálaszTörlésMég soha nem ettem ilyen retket, semmilyen formában.
Izgalmas! Meg fogom csinálni, de inkább kerekrépából.
VálaszTörlésSzepyke: hasonló a piros retekhez, de az epe dolgot azt nem tudom.
VálaszTörlésDuende: szerintem répából is lehet, de nem próbáltam.
Az biztos, hogy a kissé csípős aroma kell bele.
Már megint milyen jó fotó!:-))
VálaszTörlésNálam Te is sztár vagy!:-))