Feketeretek saláta





Hozzávalók:
1 feketeretek
1/2 citrom
50 g pörkölt földimogyoró
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom

olivaolaj
erős zöld csövespaprika vagy chili

Elkészítés:
A feketeretket zsülienre (gyufaszál vastagságra) vágom. Rácsavarom a citromlevet, megsózom. Egy órát érlelem így.
A fokhagymát és a mogyorót beteszem az aprítóba, durvára darálom, hozzáadom a retekhez. Egy evőkanál olivaolajjal meglocsolom, bazsalikommal fűszerezem. Végül apróra vagdalok két-három karika erős csövespaprikát, azt is beleteszem. Az egészet összekeverem, tálalásig érni hagyom.
Mi grillezett lepényhalat és krumplipürét ettünk vele.

4 megjegyzés:

  1. Nem tudom, hogy a feketeretek, ugyanúgy viselkedik, mint a sima retek? Akinek nincs,vagy gondja van az epéjével, annak lehet ilyet enni?

    Még soha nem ettem ilyen retket, semmilyen formában.

    VálaszTörlés
  2. Izgalmas! Meg fogom csinálni, de inkább kerekrépából.

    VálaszTörlés
  3. Szepyke: hasonló a piros retekhez, de az epe dolgot azt nem tudom.

    Duende: szerintem répából is lehet, de nem próbáltam.
    Az biztos, hogy a kissé csípős aroma kell bele.

    VálaszTörlés
  4. Már megint milyen jó fotó!:-))
    Nálam Te is sztár vagy!:-))

    VálaszTörlés

@templatesyard