Hozzávalók:
500 g garnéla (fagyasztott)
500 g penne tészta
2 gerezd fokhagyma
egy kis csokor snidling
egy kis csokor petrezselyemzöld
egy szelet vaj
2 dl habtejszín
1 teáskanál finomliszt
1-2 evőkanál olivaolaj
citromlé
só, fehérbors, őrölt chili ízlés szerint
Elkészítés:
A fagyasztott garnélát kiengedem, és lecsöpögtetem. A tésztát al dente kifőzöm, sós vízben. A petrezselyemzöldet és a snidlinget apróra vágom. A vajat felforrósítom, a szeletelt fokhagymát megfuttatom rajta. Ráteszem a lisztet, kissé pirítom, majd a tejszínnel csomómentesen elkeverem. Só, fehérbors és csipet chili kerül bele. Felforralom. A kifőzött tésztát beleforgatom, a snidlinggel és a petrezselyemmel megszórom..
A serpenyőbe olivaolajat teszek, erősen felhevítem, és a garnélát 2-3 részletben 2-3 percig pirítom.
Rögtön tálalom. A tésztát tálba teszem, a garnélát kevés citrommal meglocsolom, kevés sóval megszórom, és a tésztára teszem.
Nagyon guszta ,pláne hogy nekünk is még ilyen tányérunk!!!!!!
VálaszTörlésCsodásan néz ki
VálaszTörlés@Névtelen
VálaszTörlésUgye milyen csodaszép, nekem már csak pár darab van sajnos. Családi örökség a tányér.
Nagymamámnak is van ilyen tányérja :)Milyen szép!
VálaszTörlésKedves Wise Lady!
VálaszTörlésLasan egy éve amióta blogodat felfedeztem rendszeres olvasód vagyok.Nagyon sok hasznos dolgot tanultam és tanulok tőled. Ezt szeretném megköszönni. Az " egy jó szó játék" keretében ez jópontot jelent neked. További sikereket kívánok szeretettel: Marcsi
Marcsi: Köszönöm, nagyon jólesett.
VálaszTörlés