Bejegyzések Subscribe to CommentsMegjegyzések

2010. október 28., csütörtök

Az új konyha 2.

17 megjegyzés

Íme az alaprajz. Mindent centire kimértem, 3d lakástervezővel be is rendeztem, meg is fogom mutatni. Kíváncsi vagyok, ti mit hoznátok ki belőle. Ha nem is terveket, de ötleteket szívesen fogadok, tudjátok, több szem többet lát.

2010. október 27., szerda

Új konyhába költözöm 1.

10 megjegyzés

Mostanság kevés receptet tettem fel a blogra, amelynek nem a lustaság az oka, hanem az, hogy nagy fába vágtam a fejszémet.

2010. október 24., vasárnap

Blogajánló - My simple days

3 megjegyzés

Nem gasztrotémájú blogot ajánlok a figyelmetekbe, és főleg nem is csak nektek olvasóim, akik többnyire családanyák vagytok, hanem fiaitoknak, lányaitoknak és párotoknak is.

2010. október 22., péntek

Feles zöldborsó leves

1 megjegyzés


Húslevesem maradt a múlt hétvégéről (kacsa), ezt vettem ki a fagyasztóból, kb. 1 liternyi volt. Találtam még felesborsót is mintegy negyedkilót, így készült ez a leves.A borsót átválogatom, majd alaposan megmosom. Felteszem főni. Amikor felforr, a keletkezett habbal együtt a vizet leöntöm róla. Ráöntöm a húslevest, 2-3 karika póréhagymát teszek bele, és lassú forralással lefedve főzöm addig, míg megpuhul, krémessé válik, de még a borsószemek közül sok egyben marad. Ez kb. 1 óra. Ekkor annyi sót teszek még, amennyi szükséges, kevés fehérbors és szárított turbolya is kerül bele. A turbolya enyhén ánizshoz hasonló zamatot ad hozzá. Végül 2 dl tejszínnel nyakon öntöm. Pirított zsemleszeleteket adok mellé és reszelt parmezánsajtot (elhagyható).

2010. október 19., kedd

RefRém

1 megjegyzés

Egy családi jóhír:

"Kedveseim!
A RefRém zenekar megalkotta első virtuális lábnyomát az internet süppedős talaján. Jó szórakozást!"


Dalszöveg:

-Az indulat-

Még egyszer
Gorombán
Még mindig jobb
Mintha utálnál
Mit alámtolsz
Egy tüskeágy
Nyársra húz
Megesz a száj
Ez egy pár
Ez egy párkapcsolat
A szívem
Óh, a szívem majd megszakad

Ref.:
Félek, hogy sohasem érted meg
Legyen bármilyen szép az életnek
Fájnia kell, de mennie is tovább
Harcolni mindig mindenért
Követni tüzet és szenvedélyt
Ez a szép feladat még megoldásra vár

Óh, a szellemed
Fellebeg
A szó dereng
És köd szitál
Az Indulat
Elszakad
Fuss tovább
Még eltalál
Csak egy szó
Csak egy szófordulat
Hogy a szívem
Óh, a szívem majd megszakad

2010. október 18., hétfő

Nudli - Gnocchi - Krumplis tészta

11 megjegyzés

A nudli a mi gnocchink. Ezt a tésztát hagyományosan nudliként mákkal, pirított morzsával is ehetjük, de köretként is, vagy gombóc alaptésztájaként is megfelel. Ha a tésztát gnocchi formázással készítjük, akkor pedig bármelyik olasz gnochhi étel készülhet belőle. Anyukám ezt a tésztát használta a krumplisgaluska levesbe betétként, és ilyenből sütött zsírban krumplislepénykéket. Kroketté is formázhatjuk, és kisüthetjük.


Sokan nem szeretnek maguk nudlit készíteni, pedig nem egy ördöngösség, feltéve, ha néhány "titkot" ismerünk. Én most a legegyszerűbbet készítettem, mákos nudlit, de természetesen bárhogy folytathatjuk a kifőzése után.

2010. október 17., vasárnap

Díjak

5 megjegyzés

Több hetes adósságom erről írni. Díjakat kaptam több helyről is. Elismerést kapni mindig jó érzés, mert hiába magasztalnánk magunkat, azért mástól egy jó szó százszor többet ér.

Duende, Andi és Alexandra küldte a Kreatív Blogger díjat. Íme:


2010. október 16., szombat

Szülinapi torta

0 megjegyzés

Ismét egy olvasói torta, ezt Ildikótól kaptam:
"Szia, én vagyok a piskóta antitalentum :)
Azért a torta jól sikerült. A gyerekek falták a nem túl jól sikerült tészta ellenére és ez a fontos, apró ezüst gyöngyöcskék vannak rajta. (Hóember a jele a nagyfiúnak :)))
Egyébként csokiskeksz ízű volt, tavaly olyat rendeltünk, mert szét volt verve a konyhánk. Konkrét receptet nem találtam rá, így kakaós piskóta + bourbonvaníliáspudingmargarinnal + rámorzsolva omlós kakaós keksz, nagyobb darabokban, hogy ropogós is legyen benne+csokimáz sűrűn ráhúzva+tejszínhab vékony rétegben+sima piskóta, teteje csokimáz, tejszínhab, széle mandulaforgács. Nagyon jó lett ízre, nem olyan hagyományos."


Ildikó, mire a 24.szülinapra sütsz tortát, biztosan tökéletes lesz minden. Szerintem gyönyörű! A kisfiad pedig hálásan fog emlékezni a tortákra, amit neki sütöttél.
A csokiskeksz nagyon nagy ötlet, és finom. Én is elfogadnék egy szeletet!

2010. október 14., csütörtök

Torta oviba

5 megjegyzés

Ezt a fotót Eszter küldte az általa sütött tortáról. Az oviba készítette a gyerekeknek. Váltottunk néhány emailt, a piskóta sütésével kapcsolatban keresett meg a napokban. Aztán elküldte a kész művet. Hát mit mondjak, nagyon szép lett. Két lapot sütött, egy kakaósat és egy simát, ezeket még kettőbe vágta, és így került bele a krém 3 rétegben, a piskótalapok színei váltogatva vannak. A tetején csokoládémáz, ha jól látom az oldalára mogyoró vagy ilyesmi került. És tündéri gumicukor békákkal rakta körbe.
Bevallása szerint nem gyakran süt, mégis igazi mestermű lett! Csodáljátok meg ti is!

Piros karfiolleves

1 megjegyzés

2010. október 12., kedd

4 megjegyzés


"I like it on a chair in our diningroom."

2010. október 10., vasárnap

Máglyarakás

23 megjegyzés

A máglyarakás a fiúk egyik kedvence. Most sok almánk van, és így sort kerítettem rá. Mindig sokat kell sütni, mert ebéd után, egészen vacsoráig rájárnak. Az adagot elfelezve is megfelel 3-4 embernek második fogásként egy tartalmas leves után.


2010. október 8., péntek

Mini hotdog

10 megjegyzés

Fiam kért vacsorára hotdogot, de nem volt túl sok időm-kedvem pepecselni, kiflisütés és virslifőzés helyett ezt az egyszerű változatot készítettem. Elégedett volt vele. Másnap az iskolába is ebből vitt.



2010. október 5., kedd

Bundás sültalma

7 megjegyzés

Hideg van. Szedtünk pár láda almát. Alig van időm, úgyhogy süteménysütés szóba se jöhet. Hát akkor bundás alma készüljön. Gyors, egyszerű, finom.


2010. október 3., vasárnap

Gyömbéres-gombás csirkecomb

4 megjegyzés


Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal

Blogarchívum

Blogstat

online


 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com