Hozzávalók:
8 csirkefelsőcomb (vagy alsó)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál durva bors
200 g gomba
1 szelet friss gyömbér (vagy 1 kávéskanál őrölt)
1 szál lestyánlevél (vagy 1 csapott kávéskanál szárított)
1 evőkanál keményítő
2-3 evőkanál olvasztott libazsír
só
Elkészítés:
A vöröshagymát karikára, a fokhagymát apróra vágom. A gombát felszeletelem. A zsírt egy vastag, nehéz edényben felforrósítom, és a csirkecombokat mindkét oldalukon megpirítom, egy tányérra kiszedem. A zsiradékba teszem a hagymát, fokhagymát, és megpárolom. Rádobom a gombát, azt is 1 percig párolgatom. Visszateszem a combokat, azonnal jól záró fedőt teszek rá, és takaréklángon félórát párolom saját levében. Ha letelt, fűszerezem: megsózom, beleteszem az apróra vágott lestyánt, a szelet gyömbért, a durvára vágott borsot, újra lefedem, és negyedórát főzöm. Egy evőkanál keményítőt elkeverek 2 dl vízzel, és a húsra öntöm. Ismét lefedem, és negyedóra alatt készre párolom.
De nagyon finom lehet!:-))
VálaszTörlésKedves Wise Lady,
VálaszTörléskérlek nézz be hozzám, és fogadd el tőlem ezt a kis meglepetést:
http://lccuisine.blogspot.com/2010/10/kreativ-blogger-dij.html
Kérhetek? Csorog a nyálam... :)
VálaszTörlés@duende
VálaszTörlésHogyne, szívesen megkínállak. Te hozod a sült gesztenyét.