Hozzávalók:
1/2 kg alma
1 tojás
150 g finomliszt
2,5 dl tej
2 evőkanál cukor
csipet só
1 teáskanál rum
porcukor
őrölt fahéj
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet, tojást, cukrot, sót, rumot és tejet mixerrel simává keverem egy magas tálban, - sűrű palacsintatésztát kapok. Az almákat meghámozom, 1 cm vastag szeletekre vágom. A közepéből a magház részeket kiszúróval (vagy késsel kivágom. Az almakarikákat a tésztába teszem, jól átforgatom, hogy mindenütt bevonódjon. Az olajat felforrósítom, a lángot közepesre állítom. A szeletek mindkét oldalát pirosra sütöm. Tálaláskor porcukorral és fahéjjal megszórom. Frissen az igazi.
Epp ma reggel azon tanakodtam, mi mast is csinaljak az almabol, mint nyersen, meg reszelve, es eszembe jutott a 'bundas alma', amit mano tudja mikor ettem utoljara (az elmult 2-3, vagy inkabb 5 evben biztos nem!). Egy rugora jar az agyunk :-D
VálaszTörlésNagy kedvenc! :)
VálaszTörlésIsteni, nagy, nagy kedvenc. Jó ötlet mert rég készítettem
VálaszTörlésDe még milyen finom :)
VálaszTörlésSzuper ötlet!:-))
VálaszTörlésMennyi tojás kell hozzá?...
VálaszTörlésEz kimaradt a hozzávalókból... :-(
@Névtelen
VálaszTörlés1 tojás
Köszönöm az észrevételt, javítottam.