Bundás sültalma


Hideg van. Szedtünk pár láda almát. Alig van időm, úgyhogy süteménysütés szóba se jöhet. Hát akkor bundás alma készüljön. Gyors, egyszerű, finom.



Hozzávalók:
1/2 kg alma
1 tojás
150 g finomliszt
2,5 dl tej
2 evőkanál cukor
csipet só
1 teáskanál rum
porcukor
őrölt fahéj
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A lisztet, tojást, cukrot, sót, rumot és tejet mixerrel simává keverem egy magas tálban, - sűrű palacsintatésztát kapok. Az almákat meghámozom, 1 cm vastag szeletekre vágom. A közepéből a magház részeket kiszúróval (vagy késsel kivágom. Az almakarikákat a tésztába teszem, jól átforgatom, hogy mindenütt bevonódjon. Az olajat felforrósítom, a lángot közepesre állítom. A szeletek mindkét oldalát pirosra sütöm. Tálaláskor porcukorral és fahéjjal megszórom. Frissen az igazi.

7 megjegyzés:

  1. Epp ma reggel azon tanakodtam, mi mast is csinaljak az almabol, mint nyersen, meg reszelve, es eszembe jutott a 'bundas alma', amit mano tudja mikor ettem utoljara (az elmult 2-3, vagy inkabb 5 evben biztos nem!). Egy rugora jar az agyunk :-D

    VálaszTörlés
  2. Isteni, nagy, nagy kedvenc. Jó ötlet mert rég készítettem

    VálaszTörlés
  3. Mennyi tojás kell hozzá?...
    Ez kimaradt a hozzávalókból... :-(

    VálaszTörlés
  4. @Névtelen
    1 tojás
    Köszönöm az észrevételt, javítottam.

    VálaszTörlés

@templatesyard