Feles zöldborsó leves



Húslevesem maradt a múlt hétvégéről (kacsa), ezt vettem ki a fagyasztóból, kb. 1 liternyi volt. Találtam még felesborsót is mintegy negyedkilót, így készült ez a leves.A borsót átválogatom, majd alaposan megmosom. Felteszem főni. Amikor felforr, a keletkezett habbal együtt a vizet leöntöm róla. Ráöntöm a húslevest, 2-3 karika póréhagymát teszek bele, és lassú forralással lefedve főzöm addig, míg megpuhul, krémessé válik, de még a borsószemek közül sok egyben marad. Ez kb. 1 óra. Ekkor annyi sót teszek még, amennyi szükséges, kevés fehérbors és szárított turbolya is kerül bele. A turbolya enyhén ánizshoz hasonló zamatot ad hozzá. Végül 2 dl tejszínnel nyakon öntöm. Pirított zsemleszeleteket adok mellé és reszelt parmezánsajtot (elhagyható).

1 megjegyzés:

@templatesyard