Új konyhába költözöm 1.


Mostanság kevés receptet tettem fel a blogra, amelynek nem a lustaság az oka, hanem az, hogy nagy fába vágtam a fejszémet.

A ház, amelyben lakunk kb. 40 évvel ezelőtt épült, 63 négyzetméter alapterületű. Amikor aztán az összes gyerekkel egyszercsak 7-en lettünk, elhatároztuk, hogy emeletet építünk rá. Abban az évben még nem lehetett nagy összegű kölcsönt kapni, majd csak 1 év múlva adták boldog-boldogtalannak, így nagy erőfeszítések árán, kevés forint alapú kölcsönből, de mégiscsak elkészült az emelet. A kölcsönünk az idén le is járt, és persze most már örülünk, hogy annak idején nem adósodtunk el, a svájci frank alapú hiteleket látva, de azért az az 5 év nagyon kemény volt akkoriban.
Persze, az emelet korszerű anyagokból épült, a hőszigetelése jobb, így aztán télen mindig 2-3 fokkal is melegebb van fent. 10 év eltelt, és mi már csak 3-an lakunk tartósan a házban, ezért már tavaly felmerült bennem, hogy ne fűtsük a 125 négyzetmétert télen. A szobák száma fent 31/2, lent csak 2, ezért az idén a tettek mezejére léptem, és elhatároztam, hogy a fűtési időszakban az emeletre költözünk. Csakhogy fent nincs konyha, hisz 7 szoba kellett a srácok miatt, ezért ki kell egy komplett konyhát alakítanom. Erre csak egy pici helyiség áll rendelkezésre, mindössze 2,9x2,8 méteres.
Ennek a tervezése és kialakítása folyik most, így receptek helyett erről (és másról is) foglak tudósítani benneteket ebben az átmeneti időszakban. Terveim szerint 3 hét múlva kompletten fog állni, és teljes kapacitással fog működni.

10 megjegyzés:

  1. Irigyellek! Irtó izgalmas valami újat létrehozni, olyan örömteli dolog ez! :) Pláne konyhát... Biztosan szép és praktikus lesz!

    VálaszTörlés
  2. Bár már én is az új konyhámat építhetném...!
    Kitartást! :)

    VálaszTörlés
  3. Az én konyhám még ennél is kisebb, de benne van a mosógép, a mosogatógép is, és még így is rengeteg hely van benne, bár asztal nem fér el benne az tény.
    Én hónapokig terveztem, centire kimértem mindent, és a burkolónak szó szerint felrajzoltam a falra, hogy hova, hogy kell feltennie a csempét, mert az a dísze az egésznek az egyébként fehér, épített konyhabútor mellett. Azóta is imádom minden centijét az egésznek. Nagyon izgalmas dolgok ezek!

    VálaszTörlés
  4. Juj, nagyon izgalmas, de egyben biztos nagyon fárasztó is lehet. Kitartás, várunk vissza :)

    VálaszTörlés
  5. Alexandrához csatlakozom: bárcsak itt tartanék! És egyetértek Duendével is: olyan izgalmas új dolgokat bevinni a lakásba, átalakítani, stb.
    Az én konyhám akkor igazából kisebb, mint a tied, csak 2,5xkb. 2,3, de van egy kis beugrója ezen kívül ahol helyet kapott a gáztűzhely, a mosogatógép és a mosogatókagyló. Sajnos, a bútorzata is régi, még nem jutottunk oda, hogy kicseréljük, felújítsuk, így egyelőre csak álmodozom a majdani korszerű és szép konyhámról. :P
    Neked sok erőt és kitartást! És majd képeket is mutatsz, ugye?:) Bár biztos vagyok benne, hoyg csakis szép lehet a végeredmény!:)

    VálaszTörlés
  6. Jó munkát nektek, meg vagyok győződve arról, hogy csinos kis konyhát hozol majd össze .-)várunk majd képeket!

    VálaszTörlés
  7. Kitartás minden megoldódik!!
    Nem a méret a lényeg!!Ebben az esetben:))Mindenhol TE vagy lényeg, aki dolgozol benne!! Alakuljon minden a kedved szerint a legjobban!!!

    VálaszTörlés
  8. Akkor két konyhád is lesz?
    Én nem szeretek átalakítani, akkora mindenből a kínálat, hogy már attól elfáradok, hogy kiválasszam az anyagokat.
    Ránk is vár egy nagy átalakítás, fűtés korszerűsítés+egy kis ez-az, de nagyon félek tőle. Amióta férjnél vagyok, minden lakásunkat és a házunkat is állandóan alakítjuk. De ha egyszerre nincs pénzünk, akkor muszáj, így több ütemben.... :(
    Mindenesetre nektek kitartást kívánok! :)

    VálaszTörlés
  9. Tényleg izgalmas, be is vagyok sózva rendesen.
    Mondjuk pénzünk az nekünk sincs, de mindig azt szoktuk mondani, hogy:
    Pénzből? Ja hát úgy könnyű! Na de pénz nélkül, az a valami :D

    VálaszTörlés
  10. Sok sikert hozzá és várjuk a fotókat az új konyháról!
    Remélem azért minden olyan lehet benne, amilyennek szeretnéd! Kézreálló, praktikus és persze szép is!

    VálaszTörlés

@templatesyard