Hozzávalók:
1/2 kg karfiol
5 szelet póréhagyma
1/2 l húsleves (vagy amennyi van, esetleg leveskocka)
1 szál sárgarépa
1 szelet vaj
5 szem bors
csipet őrölt szerecsendió
1 teáskanál pirospaprika
1 csipet szárított lestyán
levestészta (elhagyható)
só
Elkészítés:
A vajat felforrósítom, a karikára vágott répát és pórét 1-2 percig dinsztelem rajta. Lehúzom a tűzről, belekeverem a pirospaprikát. A rózsáira szedett karfiolt is beleteszem, hozzáöntöm a húslevest, és vízzel felengedem, hogy ellepje. Beleteszem a borsot, szerecsendiót, lestyánt, sózom, és felforralom. Addig főzöm, amíg a karfiol éppen megfő (de ne essen szét). Én most csigatésztát is főztem bele, ezt kb. a karfiol félpuha állapotánál adom hozzá.
Milyen kis guszta! Szívesen megenném ebédre :)
VálaszTörlés