Nálunk édesszájúak a fiúk, a stíriai metéltet gyakran sütöm. A hagyományos recepten változtattam egy kicsit, a tészta ízletes és puha marad, a töltelék pedig szaftos, krémes.
2012. szeptember 23., vasárnap
Útvonal > Kezdőlap / tészta / vegyes édesség / Stíriai metélt - Különlegesen puha és krémes
Stíriai metélt - Különlegesen puha és krémes
2012. szeptember 19., szerda
Útvonal > Kezdőlap / kenyérféle / Foszlós buci
Foszlós buci
Ez egy isteni puha, foszlós zsemle, amit gyakran sütök. Szendvicsnek és hamburgerbucinak is használható.
A receptemet elolvashatjátok itt: Foszlós buci - hamburger zsemle
2012. szeptember 16., vasárnap
Útvonal > Kezdőlap / alaprecept / fehérjefaló / Marshmallow krém házilag - Marshmallow fluff
Marshmallow krém házilag - Marshmallow fluff
Az amerikaiak kedvelt édessége a marshmallow vagy magyarul pillecukor, amelyet szinte mindennap fogyasztanak az édesszájúak, italokban, süteményekben, tábortűznél nyárson pirítva. Tulajdonképp felhabosított cukor, amelynek a stabilitását a zselatin adja.
Elkészíthető házilag is: Pillecukor házilag.

Létezik azonban a habos cukornak egy selymes, krémes változata, amely kenhető marad, és ugyanolyan népszerű, és a felhasználási területe szintén széles. Ez a marshmallow fluff, vagyis a marshmallow krém. Üvegekbe töltve megtalálható minden áruház polcán, akárcsak a nutella. Az első krémes recept 1896-ban jelent meg, s azóta hatalmas karriert futott be.
Feliratkozás: Bejegyzések (Atom)