Bejegyzések Subscribe to CommentsMegjegyzések

2012. szeptember 23., vasárnap

Stíriai metélt - Különlegesen puha és krémes

2 megjegyzés
Nálunk édesszájúak a fiúk, a stíriai metéltet gyakran sütöm. A hagyományos recepten változtattam egy kicsit, a tészta ízletes és puha marad, a töltelék pedig szaftos, krémes.



2012. szeptember 19., szerda

Foszlós buci

6 megjegyzés

Ez egy isteni puha, foszlós zsemle, amit gyakran sütök. Szendvicsnek és hamburgerbucinak is használható.
A receptemet elolvashatjátok itt: Foszlós buci - hamburger zsemle



2012. szeptember 16., vasárnap

Marshmallow krém házilag - Marshmallow fluff

6 megjegyzés
 
Az amerikaiak kedvelt édessége a marshmallow vagy magyarul pillecukor, amelyet szinte mindennap fogyasztanak az édesszájúak, italokban, süteményekben, tábortűznél nyárson pirítva. Tulajdonképp felhabosított cukor, amelynek a stabilitását a zselatin adja.
Elkészíthető házilag is: Pillecukor házilag.



Létezik azonban a habos cukornak egy selymes, krémes változata, amely kenhető marad, és ugyanolyan népszerű, és a felhasználási területe szintén széles. Ez a marshmallow fluff, vagyis a marshmallow krém. Üvegekbe töltve megtalálható minden áruház polcán, akárcsak a nutella. Az első krémes recept 1896-ban jelent meg, s azóta hatalmas karriert futott be.
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal

Blogarchívum

Blogstat

online


 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com