Bejegyzések Subscribe to CommentsMegjegyzések

2009. december 30., szerda

2010

21 megjegyzés


Kedves Olvasók!
Ebben az évben indítottam a blogot, és nem gondoltam, hogy ennyi kedves ember fog látogatni, sőt barátokra is szert tettem. Nagyon kreatív közösségre találtam a gasztrobloggerek körében, és ez nagyon jó érzés. Nemcsak örömben osztoztatok velem, hanem bajban is, amit köszönök.
Őszintén kívánom mindenkinek, hogy a 2010-es esztendő örömben, egészségben, biztonságban és boldogságban teljen a teljes család számára.
Boldog Új Évet Kívánok!

Mézes zserbó

14 megjegyzés


2009. december 22., kedd

13 megjegyzés

2009. december 20., vasárnap

Kényszerszünet

14 megjegyzés

Kedves olvasóim! Voltak néhányan, akik hiányoltak, mert nem szoktam ilyen hosszú szünetet tartani. Sajnos a múlt héten nem voltam itthon, nem tudtam sem főzni, sem posztolni. Mától itthon, nyakamon az ünnep. Azért már készült ez-az eddig is. A karácsony sem úgy folyik az idén nálunk, mint szokott, így valószínűleg utólagos beszámolót fogok tudni adni. Kellemes hajrámunkálatokat mindenkinek, de ne hajtsátok hullafáradtra magatokat!

2009. december 14., hétfő

Óriás sonkás pizza

11 megjegyzés

Vendégségben volt nálunk a kisfiam egyik barátja. Délután jött, itt aludt, és másnap délután ment haza. Természetesen megkérdeztem, mit főzzek vacsorára és másnap ebédre. Vacsira palacsintát kértek, ebédre pedig pizzát.
Készítettem hát egy gyors köménymagos krumplilevest, a második volt a pizza. Sonkásat rendelt mindenki. Még a nyáron az Intersparban vettem két nagy gázos tepsit, ebben készítettem el a két 35 cm átmérőjű kerek óriáspizzát. Éppen ráfértek a forgó vágódeszkámra. A vendég kisfiúnak nagyon tetszett a hatalmas pizza, és aztán egyenként megettek 3-3 szeletet. Ezek szerint finom is volt.
Miközben ebédeltünk, én fényképeztem is, sőt nemcsak én, hanem a fiam is kedvet kapott. A kissrác csak nézett, micsoda lüke család ez, fényképeznek ebéd közben :D




2009. december 13., vasárnap

Angyalka - az én karácsonyi történetem

8 megjegyzés



Karácsonyi díszeink közt szeretettel pátyolgatom azokat az angyalkákat, melyeket magam készítettem. A legbüszkébb erre a mindössze 2,5 cm magas gyöngyangyalkára vagyok.

Tükörkérdés - avagy baklövéseim

11 megjegyzés

Raindrop passzolta hozzám a kérdést, írjak a legrosszabb bejegyzéseimről és képeimről.
Hát vannak, szó se róla. Nem mintha kapásból nem tudnék a kérdésre válaszolni. Rövidebb-hosszabb idő után rájön az ember, na ezt nem kellett volna. Meg is hánytam-vetettem magamban, fel kellett dolgozni :D
De nem módosítottam rajtuk mégse. El lehetne tüntetni, átírni, kicserélni, mégse tettem. Maradjon, hisz ez is én vagyok. Talán jók viszonyítási alapnak is, ehhez képest a jók, legjobbak még inkább kitűnnek. Talán. Vagy nem.
Ennek ellenére nem vettem olyan szívesen a kérdést. Hívjam fel a figyelmet a baklövéseimre? Saját magam? :DDD Jobb szeretem csak velem megvitatni az ilyesmit.

Inkább, amit jónak tartok és szeretek:
Bejegyzésekből: legkedvesebb a bolha sorozat és a kedvenc képeimből egy



A legrosszabb képekből:



ÁÁÁ borzasztó!!!


Többet nem is mutatok, mert csak!

Továbbpasszolom a kérdést inkább:
Edithnek és Jókajának

2009. december 12., szombat

Habcsók

11 megjegyzés

2 tojás sárgájából linzert sütöttem, a 2 fehérjéből pedig ez a habcsók készült. Sajnos a habzsákom tönkrement, így csak a tortadíszítő hengerrel tudtam formázni őket, de azzal meg nem vagyok annyira ügyes. Szóval lehetnének szebbek, de finomabbak nem.


2009. december 11., péntek

Csokis fánk - Donut

13 megjegyzés

Szemrehányást kaptam a fiamtól. Mikor sütsz már végre fánkot? Természetesen a mekis fánkra gondolt, az az ő kedvence. Jó ötlet, holnap sütünk. Így esett :D
Minden pontosan így készült most is, csak a tetejére csokimázt kentem, kókuszreszelékkel megszórtam. Fél adagot készítettem (9 db). Jóízűen megettük.



Csokimáz:

70 g porcukrot elkeverek egy fél tojásfehérjével (a fánktésztából spórolom ki és egy evőkanál tejjel pótolom) villával. Hozzáadok két teáskanál holland kakaót. Szilikonecsettel megkenem a még forró fánkokat, kókuszreszelékkel megszórom.

2009. december 10., csütörtök

Hortobágyi palacsinta

23 megjegyzés

A hortobágyi palacsintát igazi hungarikumnak tartjuk, a debreceni Arany bika szálloda és étteremben szolgáltak fel ilyet a vendégeknek a XX. század elején. Valójában ez egy pörkölttel töltött palacsinta. Előételként szokás tálalni, de szerintem főételként is megállja a helyét. Az eredeti recept borjúhússal készül, de elkészíthető disznó vagy baromfihúsból is. Szokás ezt az ételt pörkölt maradékából is főzni. Ez azonban nem olyan állagú, mint az eleve vagdalt, vagy darált húsból készített, hiszen ekkor már a főtt húst aprítjuk szét, és ez más állagot eredményez. Ettől függetlenül jó alternatíva a maradékhasznosításhoz is ez az étel.



2009. december 8., kedd

Brokkolileves

2 megjegyzés



2009. december 6., vasárnap

Rántott csirkecomb

27 megjegyzés

A legfinomabb rántottcsirke talán a felsőcombból készülhet. Az a hátránya viszont, hogy vastag a hús, nehéz átsütni. Ezért ezt mindig kicsontozom, a vastag részt késsel oldalirányba bemetszem, szétlapítom. Így egy gyönyörű szép, nagy szeletet nyerek. Ezt bepanírozva, éppen megfelelően átsül a hús, mire a bunda ropogósra sül.


2009. december 5., szombat

Tejleves palacsintametélttel

11 megjegyzés

A tejleves kisfiam egyik kedvenc levese. Általában kukoricagaluskával készítem, most éppen egy palacsinta maradt tegnapról, kézenfekvő volt tehát, hogy ez legyen a levesbetét.



2009. december 4., péntek

Gombamártás

4 megjegyzés



2009. december 2., szerda

Feketeretek saláta

4 megjegyzés



2009. december 1., kedd

Újabb kedvesség

9 megjegyzés




Dán reggeli

4 megjegyzés

Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal

Blogarchívum

Blogstat

online


 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com