Brokkolileves





Hozzávalók:
1/2 kg brokkolirózsa
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olvasztott vaj
1 szál sárgarépa
10 cm-es póréhagymadarab
10 szem egész bors
1 petrezselymes leveskocka (bio) vagy 2 dl húsleves
2 dl tej

1 félkörömnyi szerecsendióvirág
2 szál petrezselyemzöld
maréknyi levestészta (elhagyható)

Elkészítés:
A sárgarépát karikára vágom, a felhevített vajon megdinsztelem. Rádobom a lisztet, kicsit lepirítom, és felengedem vízzel vagy húslevessel. Beleteszem a borsot, szerecsendióvirágot, sót, leveskockát, pórét és a petrezselyemzöldet. Felforralom, és kb. 15 percig főzöm. Ezután belerakom a brokkolirózsákat is, annyi vizet teszek még bele, hogy kényelmesen ellepje, roppanósra főzöm. Kb. 10-15 perc. Ha csigatésztát használok betétként, azt is ilyenkor dobom mellé. Ha a brokkoli megfelelő, beleöntöm a tejet is, és egy perc alatt összeforralom.

2 megjegyzés:

  1. Fincsi-fincsi,szeretem,most jól is esne:-))

    VálaszTörlés
  2. Lányom egyik nagy kedvence.De én kicsit másképp csinálom.De ez is fincsi lehet nagyon.hmm nyami.

    VálaszTörlés

@templatesyard