Hozzávalók:
1 kisebb sülttök fele
1 kávéskanál keményítő
2 dl tejszín
tej
só
bors
gyömbér
rizsliszt vagy kukoricaliszt
Elkészítés:
A keményítőt kevés tejjel csomómentesen elkeverem, hozzáadom a tejszínt és a sülttököt is. Botmixerrel pürésítem, tejjel annyira hígítom, amennyire jónak látom. Ezután kevergetve felforralom. Sóval, borssal és őrölt gyömbérrel ízesítem.
Levesbetétként rizslisztből vagy kukoricalisztből készített galuskákat rakok bele, ami így készül:
Egy evőkanál lisztet annyi vízzel keverek el, hogy egy mártás sűrűségű anyagot kapjak. 1 kávéskanál vajat is adok hozzá, majd a mikróban közepes teljesítménnyel egy-két perc alatt felfőzöm. Kiveszem, és ellapogatom, kicsit hűlni hagyom, majd kiskanállal a levesbe szaggatom.
Megjegyzések
1 megjegyzés ehhez: "Sütőtökleves sósan"
2009. november 11. 22:53
Hm... Igen. az egyszerűség legtöbbször bizony egyben nagyszerűség is. Szeretem az ilyen egyszerű, de nagyon ízletes, simogató leveseket!
Megjegyzés küldése