![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqtXQlQmyF4hpV5vKYD1O4mJiT0WmxKVzQcEW7EAlLQm2WprJdugaN8vyFBY90H3FR9tuqWo3YHR2eL0RoasgYgUF6jdYmXn9dhhCQiNpayinqFngeltF_Ppq5n2ZTaNjcy81yP35XY3Q/s640/zsemlekocka1.jpg)
Jóféle kenyeret, vagy zsemlét 1-1,5 cm-es kockára vágunk. Bepermetezzük olajjal. Én egy virágpermetezőt használok olajpermetezésre. Ujjainkkal még megkevergetjük, hogy mindenhol érje olaj. Tepsibe szórjuk és betoljuk a 200 fokos sütőbe, aranybarnára pirítjuk 10-15 perc alatt. Közben egyszer-egyszer ránézünk, ha kell kivesszük a már nagyon pirultakat és egy lapáttal fordítunk rajtuk.
Krémlevesekhez, tojásos, köménymagos stb. levesekhez adhatjuk.
Pirított kiflikarikák
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTsF3k8M3jrcCCiGkMa6g6iH59O98oVyXsf5dbVBqxlGPZyXZmmZ2Npa1N4VTHywl-TehVIhbvqY3C03cFLKlrGvBSO30rf0FPwc-030YxEh1IiHk7X3r2Wb_48eOao76pZvyLkxS1h3A/s640/kiflikarikak.jpg)
Pirított zsemlekockák
A kifliket vékony karikára vágjuk, és innen ugyanúgy készül, mint a zsemlekocka.
azt szeretném kérdezni, hogy az így pirított zsemle, kenyér kockák medig állnak el vásonzacskóban, vagy zárt dobozban? Persze úgy, hogy élvezhető maradjon.
VálaszTörlésKöszönöm, ha valaki válaszol.
A leghosszabb időtartam, ameddig tároltam, 2 nap volt. Gondolom, eláll tovább is, viszont a kenyérfajtákat nem ajánlom tárolni (beleértve a zsemlemorzsát is), mert lehet, hogy nem látszik, de mégis penészes lehet.
Törlés