Ez a "fokhagymabefőtt" a kedvenc savanyúságainkhoz tartozik. A nagy étteremalakítás sem lehet meg enélkül:))). Az, hogy milyen gyakran készül attól függ, milyen gyakran tudom rávenni a családot egy kis fokhagymapucolásra. Az ürügyet most az szolgáltatta, hogy kaptam egy hatalmas fonat házi termesztésű fokhagymát Hódmezővásárhelyről még a télen, jól el is használtam már, de még mindig van belőle. Nem szeretném, hogy megromoljon.
Pácolt fokhagyma
Hozzávalók: 4 dl-es üveghez
5 szép nagy fej fokhagyma
2 dl száraz fehér bor (víz is lehet)
0,5 dl 5%-os almaecet vagy borecet
1 kis babérlevél
15 szem egész feketebors
1 kávéskanál szárított tárkony (nem púpos)
1 kávéskanál só
30 g cukor
1 chilipaprika
Elkészítés:
A hozzávalókat egy lábosba teszem, felforralom. Beleteszem a fokhagymát, 5 percig főzöm. Beletöltöm az üvegbe, de nem zárom le. Másnap ismét felforralom, most már csak 1 percig, az üvegbe töltöm, tetejére 1 evőkanál olajat teszek és lezárom.
Update:
Ha nem akarom tárolni, akkor a másodszori forralás elmarad és olajat sem teszek a tetejére. 3 nap múlva már ehető.
Hogy én milyen régen keresem ezt a receptet!!! Köszönöm!
VálaszTörlésSzia, próbáld ki, nagyon finom. Jelezz vissza lécci.
VálaszTörlésÉn egyszer már csináltam ilyet, nem pont ez a recept szerint, de nekem sajnos megbarnultak kicsit a fokhagymák. Persze ízre finom volt.
VálaszTörlésEz nem barnul meg. Igaz, rögtön megesszük, hosszan nem tárolom. Nem tudom, a barnulást mi okozza.
VálaszTörlésáltalában az, ha megsértjük a fokhagymát
VálaszTörlésEgy icipici borkén vagy citromsav bele, nem fog megbarnulni.
VálaszTörléshi developer we are here to help you to create dofollow backlinks click here
VálaszTörlés