![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiws-eR9TSZcabB2ZgRhOXUCYKfqBTNpxdokZfitt6eOyEA0HBTauOdGCX79OxdAaQEqv8YccQ7MC8gHKBosyDCNUaYbc-HGkq6qZw7vlOV-yEAywYC4MBSxf7y-xFRwMTcQHtVuBjRxTw/s640/egetett5.jpg)
Hozzávalók:
250 g víz
150 g rétesliszt
100 g vaj (zsír is lehet)
4 tojás
csipet só
Elkészítés:
A vizet egy magas, mikrózható tálba teszem, bele a vajat és mikróban felforralom. Kiveszem és beleteszem a lisztet, sót. Jól elkavarom. Ha langyosra hűlt, egyenként belekeverem a tojásokat, a robotgépbe csak az egyik habverőt rakom be. A legvégén még addig keverem, amíg buborékos, hólyagos nem lesz. Beteszem a hűtőbe legalább félórára (több jobb). A sütőt 200 fokra melegítem. Egy tepsibe kb. kétdiónyi halmokat rakok kanállal és betolom a sütőbe. 20 percig ne nyissuk rá az ajtót. Ekkor megnézem, s mérsékelt tűz mellett sütöm még 10 percet, a végén 10-15 percig csepplángon szárítom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZG4FmYKkIoJ4h11M01PRfqxPgdvL6UrrcZWs3ozJZXcu3YRE0jt_1bwgLXPTalKe6VEy43kuvyAqCbrtbkZRkjLn-7Nelu-YJp4fo6YgzqexhEqnVgLJwxk_Nl6RhVCNiaKe3iDNxGzs/s320/egetett6.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése