Rántott hús


A rántott húst mindenki szereti, sok helyen a vasárnapi ebéd elmaradhatatlan fogása. Mi is imádjuk. Borjúhúst már régen nem tudok szerezni, így mostanában sertéskarajból, filézett csirkefelsőcombból, vagy mint most, csirkemellből készítem. A bundázáshoz itthon készített zsemlemorzsát használok. Ez durvább és egyenetlenebb, mint a bolti, de épp az a jó, mert ropogósabbra sül a bunda. Ezt kisfiam (Magicember) szokta elkészíteni, mert szereti az elektromos reszelőt használni. Ez az ő feladata.

Rántott csirkemell



Szerintem a lényeg: a húst vékonyra szelem, így akár nem is kell klopfolni, esetleg éppen csak. A hús ne álljon a panírban, azonnal süssük. Először kb. egy percig az egyik oldalát, majd megfordítva a másik oldalát készre sütöm, visszafordítva az egyik oldalt is készre. Így minél hamarabb kérget kap, a húsnedvek belül maradnak, a gőzök megemelik a panírt és szép levegőpárnás lesz a rántotthús. Bő, forró (de nem túlzottan) olajban sütöm, és nem szabad villával megszúrni (soha semmilyen húst ne szúrkáljunk). A csirkemelleket lapjában három szeletre szoktam vágni.

4 megjegyzés:

  1. Én is így sütöm! Tényleg szépen felhólyagosodik a panír. És tényleg nem szabad állni hagyni, mert rágyógyul, aztán vége...

    VálaszTörlés
  2. Amikor már a tányéron csücsül, néhány csepp citromlé a bundára ide-oda: fenséges. Legalábbis szerintem.

    VálaszTörlés
  3. Köszi a tippet, még nem hallottam, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  4. Én is így készítem :) Szintén házi panírt használok, a bolti szerintem katasztrofális.
    Névtelen! Ezt a citromlés tippet én is kipróbálom!

    VálaszTörlés

@templatesyard