Ez a kevert süti nagyon finom, egyáltalán nem száraz, szép magasra feljön. Lekvárral fogyasztjuk úgy, hogy külön tálkába teszem, és falatonként kanalazzuk rá. Így sokkal finomabb, mintha elvágnám és belekenném.
Mákos kevert
Hozzávalók: (23x38 cm-es tepsihez)
3 tojás
250 g cukor
12 g vaj (egy szelet)
180 g darált mák
200 g finomliszt
60 g rétesliszt
450 g 20%-os tejföl
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál sütőpor
citromlé
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A liszteket, mákot kimérem, beleteszem a sütőport, szódabikarbónát.
A tojásokat a cukorral jól kikeverem, habosra. Hozzáadom a puhított vajat és azzal is elkeverem, citromlével ízesítem. Beleöntöm a száraz hozzávalókat, elkeverem, hozzáöntöm a tejfölt, s azzal is. Kikenetlen tepsibe öntöm, elegyengetem és betolom a sütőbe. Az ajtaját nem szabad rányitni 20 percig.
30 percig sül.
Oh, én ezt a gyönyörűséget langyosan el tudom képzelni egy gombóc jéghideg vanília fagyival....:-)))
VálaszTörlésAz is mehet hozzá, igen :))
VálaszTörlésMost megyek és megsütöm!
VálaszTörlésMegkérdezhetem, hogy a 12 g vaj elírás? Nem 120 g?
VálaszTörlésNeki állnék megsütni, de megtorpantam, pedig nagyon szerettem volna összedobni most ezt a sütit.
Réka
köszi! ki van mérve a vaj, csak hát abbahagytam:-)
VálaszTörlésakkor kipróbálom!
szép estét!
Réka
Reggelre megsütöttem. Egyetlen hibája, hogy nem készült el időben és a Párom nem várt. Már elkészült a süti, csak próbáltam kivarázsolni a tepsiből és a Párom elindult dolgozni süti nélkül...
VálaszTörlésSzép lett, finom lett, picit nehezen jött ki a tepsiből, én lehet, hogy legközelebb kivajazom a tepsit, de mindenképpen lesz legközelebb!
Köszi a receptet, egyszerű és nagyszerű és finom.
Réka
Sütőpapír a titok :D
VálaszTörléscsak hát én recept hű vagyok, a kikenetlen tepsi, az üres tepsi, se zsiradék, se sütőpapír,
VálaszTörlésgondoltam követek minden betűt:-)
@Névtelen
VálaszTörlésA sütőpapír nem a recepthez tartozik :D
Én zománcos tepsit használok egyébként, és sütőpapírt nagyon ritkán. Ehhez a sütihez nem kell kivajazni a tepsit, mert magas a zsiradéktartalma a tésztának.
Nagyon finom és nagyon egyszerű !
VálaszTörlésKöszi
A lányom nagyon szereti :D
VálaszTörlésÜdv. Era
Amíg meg nem tudtam , h mi van benne. Üdv.: Era lánya
VálaszTörlés@Névtelen
VálaszTörlésSzeretném megkérdezni, nem 12 dkg vaj kell bele?
Nem. A tejfölben nagyon sok zsiradék van (90 g), ezért egy szelet vaj elég.
VálaszTörlésMost állok neki, remélem ilyen gyönyörű lesz, mint a fotón. Hiába, a kanizsaiak azok tudnak.
VálaszTörlésHát, nálam csak a nem rossz kategóriát nyerte el-((
VálaszTörlésBeletöltve áfonya lekvár és a tetején megcsokizva már elfogadható, de tésztája nem éppen a legfinomabb-(
VálaszTörlésÉn épp ma sütöttem egy hasonlót, de joghurtot tettem bele, meg egy üveg magozott meggy befőttet és szálasra vágott 10dkg mandula több mint felét a tésztába tettem a maradékot pedig a tetejére szórtam. Finom lett.
VálaszTörlésTegnap is, ma is megsütöttem (véletlenül 12 dkg vajjal és kifelejtettem a réteslisztet.) Ennek ellenére nagyon finom lett!
VálaszTörlésÉn is megsütöttem. Nagyon egyszerű, nagyon finom, és minden stimmel a recepttel.
VálaszTörléshttp://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/21907_428137677252419_484024002_n.jpg
Köszi.
MOst megsütőm a gabikámnak :)
VálaszTörlés