![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilgSu4TP3Bf9kPFeBwDZV_KuzYKviSNmYveDRuXoqzitQjiASwKHCS8253J99fBo9aN_3O_jGm3XHwrI12Ep1MBPUqKOZr-tFXirQgPa3DhNSxsSVGI8y2RvhIFAsKvs1KXaLYkVV40gI/s640/tepsislapocka4.jpg)
Hozzávalók:
1,5 kg lapocka
1 nagy fej vöröshagyma
25 g szárított rókagomba vagy 250 g friss
olaj
1 evőkanál keményítő
1 dl száraz fehér bor
két szál petrezselyem
só
Elkészítés:
A szárított gombát beáztatom 8 órára kevés vízben. A lapockát 1,5 cm vastag szeletekre vágom. Előkészítem a fedeles fémtepsit. A vöröshagymát félbevágom és a feleket felkarikázom. Nehéz teflonserpenyőben egy evőkanál olajat hevítek és erős lángon a hússzeletek mindkét oldalát megkapatom. Egyszer-egyszer pótolom az olajat. A húsokat belesorakoztatom a tepsibe úgy, hogy félig fedjék egymást. A legvégén a hagymát is megpirítom, rászórom a húsokra. A bort a serpenyőbe öntöm és a pörcöket feloldom vele, kiöblítem vele és a húsra öntöm. Ráteszem a tepsire a fedelet és 220 fokos sütőbe tolom. Kb. 45 perc sülés után kiveszem a tepsit, megsózom a húsokat és rászórom a gombát is. Visszateszem a fedőt és sütöm még kb. 20 percet. A keményítőt csomómentesre keverem kevés vízzel és hozzálocsolgatom a hús levéhez, kanállal elkevergetem. Rászóróm az apróra vágott petrezselymet is, és most már fedetlenül 10 perc alatt készre sütöm. Krumplipürével, rizzsel fogyasztjuk.
A keményítőt lehet tejszínnel is elkeverni.
Ezt a sültet tarjából is elkészíthetjük és másfajta gombát is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése