Kenyér 2.


Ismét kenyérsütős recept, nagyon szeretem, finom, puha, magas. Három napig is jó.

Kenyér 2.

Hozzávalók:
50 g kukoricakeményítő
200 g tönkölyliszt
100 g finomliszt
150 g rétesliszt
1 evőkanál sikér
1 teáskanál savó (író, tejföl, kefír, joghurt, aszkorbinsav, ecet szóval valami savanyú)
1,5 kávéskanál só
1 teáskanál olaj
15 g élesztő
290 g víz
1 evőkanál szezámmag

Elkészítés:
Kimérem a hozzávalókat és beleteszem a kenyérsütőgépbe. Bekapcsolom, a szezámmagot akkor adom hozzá, amikor a gép jelzi - a második dagasztás után. 600g-os lesz. Nagyon finom gépi kenyér lesz, ez nálam egy jól bevált keverék. Külön szoktam a dagasztó-kelesztő és külön a sütő programot alkalmazni, nehogy túlkeljen, hisz elég kicsi a kenyér, hamarabb leállítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard