Semmi különös zöldbableves, egyelőre fagyasztott babból.
Zöldbableves
Hozzávalók:
400 g zöldbab
ujjnyi hosszú sárgarépa, fele akkora gyökér
fél vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
3 db jóminőségű bőrös, füstölt frankfurti virsli
késhegynyi szárított lestyán
1 babérlevél
2 kávéskanál só
1 teáskanál pirospaprika
2 teáskanál liszt
olaj
csigatészta (kész)
Elkészítés:
A gyökeret és répát karikára szelem, beleteszem a fazékba, hozzá a zöldbabot, a vörös- és fokhagymát, adok lestyánt, babérlevelet, sózom. Felöntöm vízzel és puhára főzöm.
Olajon picit megpirítom a lisztet, lehúzva a tűzről beleteszem a paprikát, és a rántást a levesbe keverem. Beleteszek egy marék csigatésztát (ha van kedvem, akkor csipetkét). A virslit felkarikázva beledobom, s jól összeforralom. Ezután addig hagyom állni, míg a tészta is teljesen megpuhul.
Tejföllel, de anélkül is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése