Ha túrós tésztáról esik szó, akkor az nekem a sós, tejfölös, töpörtyűs változatot jelenti. Nézni sem szeretem, ha valaki cukorral eszi a túrós tésztát. Persze ízlések és pofonok...
Túrós csusza
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEtqNuV8vkBbtukjoj-keRRvmU4N0HPV9yfr24U-I20GTNzkZ33lKEWuuI0HAMTrYSqvR0BQq6PLu7f35Z8az-TLO-Fqb0K58AR8AIKlx4wJndv5wdsu9kmQXocvlAKMgj1Ei-9ncc4I8/s640/turoscsusza1.jpg)
Hozzávalók:
250 g csuszatészta
250 g túró
2 dl tejföl
150 g húsos szalonna
só
Elkészítés:
Egy fazékba felteszem a vizet, hozzáadok 2 kávéskanál sót és fél dl olajat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOhqK0L4g_yapEsaAJqW9l_iFCqPKYspA5Jghl-mSLiZSFPxgcUSpGi2NW2_OzE1EuP_gKQMablfk0X2eiIwqoYiZSitwOG_Ptr_NRcKcUZ7hjnZfJbQ3untoP2OCT_84BJtcL5IhgAyg/s320/csuszateszta.jpg)
Közben apróra vágom a szalonnát, egy serpenyőben közepes lángon megpirítom. Lapáttal kiszedem egy tányérkára.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB9-8LBR5ylH_E8F-M3RY-a-XyFePes2me4naTUTCaborjigvOQuhZKHfflP-1iXSGECtxehIyVBpOlxzwEYGnTwXvL1s-_Flk_V5KnihZy_V7fkIksC3dN_3d-3uT8QYUzNEf7vs8yXY/s320/teperto.jpg)
Ha forr a víz, beleteszem a tésztát. Kb. 6 percig főzöm, időnként megkeverem, leszűröm, beleöntöm a tálba. Ráöntök a kisült szalonna zsírjából, s megkeverem, hogy a zsír jól eloszoljon. A túrót egy-két kanál tejjel lágyabbra keverem, ha száraz, ha nem, nem. Rámorzsolom a tésztára és ezzel is elkeverem. Ha kell, sózom még. Tálaláskor a tetejére tejfölt kanalazok és bőségesen megszórom a töpörtyűvel.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvcswIE8WdJN-oEXFoLfP7Cc3h3KsHkHewEC92DZfYKg3QK4x6FyTi_SOy-dnWnIft0qzuB-Miy5UTm-wcyaPvxhBsJLX9u9StADXKennIxRfqKUbG_UcY6d0BrtPBEw_im5tbdB3OMw4/s320/turoscsusza9.jpg)
Ez az igazi túrós csusza! Igazad van, még nézni is rossz a cukros verziót!!
VálaszTörlésKépzeld, főnökömék olyan elvetemültek, hogy a káposztás tésztát!! mézzel!!! eszik... Jézusisten! Nemtetszésemet fejeztem ki :-D
Na nekem meg kellett szoknom a látványt, errefelé majdnem mindenki cukorral eszi mindkettőt. De én még olyat is láttam, hogy megszórta cukorral a túrós tésztát és hintett rá jó bőven töpörtyűt:-)))
VálaszTörlés....próbáld ki, hogy megpirítod kissé az aldentére főzött tésztát a szalonna zsírjában, és csak utána teszed rá a túrót.
VálaszTörlés@Névtelen
VálaszTörlésRemek ötlet!