Ha túrós tésztáról esik szó, akkor az nekem a sós, tejfölös, töpörtyűs változatot jelenti. Nézni sem szeretem, ha valaki cukorral eszi a túrós tésztát. Persze ízlések és pofonok...
Túrós csusza
Hozzávalók:
250 g csuszatészta
250 g túró
2 dl tejföl
150 g húsos szalonna
só
Elkészítés:
Egy fazékba felteszem a vizet, hozzáadok 2 kávéskanál sót és fél dl olajat.
Közben apróra vágom a szalonnát, egy serpenyőben közepes lángon megpirítom. Lapáttal kiszedem egy tányérkára.
Ha forr a víz, beleteszem a tésztát. Kb. 6 percig főzöm, időnként megkeverem, leszűröm, beleöntöm a tálba. Ráöntök a kisült szalonna zsírjából, s megkeverem, hogy a zsír jól eloszoljon. A túrót egy-két kanál tejjel lágyabbra keverem, ha száraz, ha nem, nem. Rámorzsolom a tésztára és ezzel is elkeverem. Ha kell, sózom még. Tálaláskor a tetejére tejfölt kanalazok és bőségesen megszórom a töpörtyűvel.
Ez az igazi túrós csusza! Igazad van, még nézni is rossz a cukros verziót!!
VálaszTörlésKépzeld, főnökömék olyan elvetemültek, hogy a káposztás tésztát!! mézzel!!! eszik... Jézusisten! Nemtetszésemet fejeztem ki :-D
Na nekem meg kellett szoknom a látványt, errefelé majdnem mindenki cukorral eszi mindkettőt. De én még olyat is láttam, hogy megszórta cukorral a túrós tésztát és hintett rá jó bőven töpörtyűt:-)))
VálaszTörlés....próbáld ki, hogy megpirítod kissé az aldentére főzött tésztát a szalonna zsírjában, és csak utána teszed rá a túrót.
VálaszTörlés@Névtelen
VálaszTörlésRemek ötlet!