Disznótoros karikáskrumplival
Hozzávalók:
1- 1,5 kg krumpli
rizseshurka, kolbász, véreshurka (ami van)
kevés olaj
só
Elkészítés:
A sütőt 220 fokra melegítem. A krumplit meghámozom, karikára vágom, belehalmozom egy fémtepsibe. Megsózom és kevés olajjal meglocsolom. Fakanállal jól összekeverem, hogy minden krumpliszelet sós és olajos legyen. Betolom a sütőbe és 15-20 percet sütöm. Ekkor ráhelyezem a tetejére a kolbászt és visszatolom sülni. Félóra múltán megnézem. Akkor van kész, ha a krumpli megsült, ez összesen kb. 50-60 perc. A disznótoroshoz hozzá sem kell nyúlni, nem kell forgatni, piszkálni. Túlsütni nem szabad, a hurka általában eleve abált, de ennyi idő alatt a kolbász is megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése