Disznótoros karikáskrumplival
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeQPYz87RheTeg4g9ET5ZnbLi7y8UbVSB_DWxHR82YSZ2S0xKNE57sx4SixjoK88L9XhI77MA_BFaO3On6OqZPNcOIRG21kYsKCQtClyVVQfjuLGWNZXLMHrrFyCyznx6n1fOrFa2uNvA/s640/kolbasz1.jpg)
Hozzávalók:
1- 1,5 kg krumpli
rizseshurka, kolbász, véreshurka (ami van)
kevés olaj
só
Elkészítés:
A sütőt 220 fokra melegítem. A krumplit meghámozom, karikára vágom, belehalmozom egy fémtepsibe. Megsózom és kevés olajjal meglocsolom. Fakanállal jól összekeverem, hogy minden krumpliszelet sós és olajos legyen. Betolom a sütőbe és 15-20 percet sütöm. Ekkor ráhelyezem a tetejére a kolbászt és visszatolom sülni. Félóra múltán megnézem. Akkor van kész, ha a krumpli megsült, ez összesen kb. 50-60 perc. A disznótoroshoz hozzá sem kell nyúlni, nem kell forgatni, piszkálni. Túlsütni nem szabad, a hurka általában eleve abált, de ennyi idő alatt a kolbász is megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése