Pirított zsemlekockák, pirított kiflikarikák




Jóféle kenyeret, vagy zsemlét 1-1,5 cm-es kockára vágunk. Bepermetezzük olajjal. Én egy virágpermetezőt használok olajpermetezésre. Ujjainkkal még megkevergetjük, hogy mindenhol érje olaj. Tepsibe szórjuk és betoljuk a 200 fokos sütőbe, aranybarnára pirítjuk 10-15 perc alatt. Közben egyszer-egyszer ránézünk, ha kell kivesszük a már nagyon pirultakat és egy lapáttal fordítunk rajtuk.
Krémlevesekhez, tojásos, köménymagos stb. levesekhez adhatjuk.

Pirított kiflikarikák


Pirított zsemlekockák

A kifliket vékony karikára vágjuk, és innen ugyanúgy készül, mint a zsemlekocka.

2 megjegyzés:

  1. azt szeretném kérdezni, hogy az így pirított zsemle, kenyér kockák medig állnak el vásonzacskóban, vagy zárt dobozban? Persze úgy, hogy élvezhető maradjon.
    Köszönöm, ha valaki válaszol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A leghosszabb időtartam, ameddig tároltam, 2 nap volt. Gondolom, eláll tovább is, viszont a kenyérfajtákat nem ajánlom tárolni (beleértve a zsemlemorzsát is), mert lehet, hogy nem látszik, de mégis penészes lehet.

      Törlés

@templatesyard