Főtt sertésnyelv


A húsvéti reggelihez készült, a sonka és kolbász mellé.

Paprikás főtt sertésnyelv fokhagymával



Hozzávalók:
2 sertésnyelv
4-5 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
10 szem feketebors

pirospaprika

Elkészítés:
A nyelveket megmosom, és annyi vízben felteszem főni, amennyi bőven ellepi. Teszek bele sót, babérlevelet, borsot. Lassú forralással 4 órát főzöm, a vizet pótolgatva. Ekkor kiveszem tányérra, és hagyom hűlni. Ha már megfogható, akkor lehúzom a felső bőrt róla. A fokhagymákat megpucolom és nagyon apróra vágom, szét is nyomkodom a kés lapjával. Rákenem a nyelvekre és pirospaprikával bőven megszórom. Kihűtöm és vékonyra szelve fogyasztjuk.

2 megjegyzés:

  1. Óh.. ez mennyire guszta.Ezt biztosan megcsinálom.Köszönöm a receptet.Így paprikásan még nem csináltam. (Maggycica)

    VálaszTörlés
  2. Most így disznó ölés táján: Úgyanígy készítjük a toka szalonnát.
    Úgy nevezzük abált szalonna. Kb.1,5-2 órát főzzük, míg keresztül lehet szúrni. Kivesszük forrón sózzuk, paprikázzuk fokhagymázzuk, kihűtjük, hidegen szeleteljük sózott ( könnyes) lila hagymával, friss kenyérrel isteni.

    VálaszTörlés

@templatesyard