Ez volt a nagypénteki levesünk.
Fehér krumplileves
Hozzávalók:
3 nagy krumpli hámozva
egy ujjnyi hosszú sárgarépa
3-4 cm hosszú póréhagymadarab
1 babérlevél
diónyi vaj
1 teáskanál finomliszt
só
4-5 szemesbors
1 késhenyi szárított lestyán
egy-két szál petrezselyemzöld
1 dl tej
A vajon a karikára szelt répát kissé megdinsztelem, rászórom a lisztet, egy-két kavarás után felengedem egy kis vízzel és simára keverem. Beleteszem a kockára vágott krumplit, a pórét, hozzáadom a borsot, babért, lestyánt, megsózom. Felengedem 1-1,2 l vízzel és puhára főzöm kb 25 perc alatt. Ekkor hozzáöntöm a tejet, összeforralom, megszórom apróra vágott petrezselyemmel. Aki szereti, levestésztát is főzhet bele.
Áááá. Hát itt van!
VálaszTörlésLegközelebb így főzöm, ez új nekem! :)
Kellemes ünnepet Nektek! :)
Ja, duende vagyok.