Női szeszély másképp - ahogy anyukám süti


Ezt a sütit anyukám alkotta, a hétvégén meglátogattuk. Az alapja a női szeszély receptje, aztán pedig átvált meggyes pitébe, a teteje pedig olyan finom ropogósra van sütve, még 3 nap múlva is ilyen. A másik lényeges különbség, hogy egyszerre készíti és nem süti elő a tésztát, ezért lesz a tetején vastag és karamelles, ropogós réteg. Emiatt persze meg is repedezik, de nagyon szép is így, nemcsak finom.

Női szeszély másképp



Hozzávalók:
a tésztához:
25 g élesztő
2 dl tej
150 g vaj
6 tojássárgája
350 g liszt
2 evőkanál cukor
a tetejére:
6 tojásfehérje
200 g porcukor
500-700 g meggy
200 g darált dió
2 evőkanál cukor

Elkészítés:
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatja. A lisztet elmorzsolja a vajjal, majd a többi hozzávalóval összegyúrja. Kinyújtja és a tepsibe rakja. Ezután kimagozza a meggyet - addig a tészta kel - és a levétől leszűri. A sütőt forróra (200-220 fok) melegíti. A tésztát meghinti a darált dió felével, eloszlatja rajta a meggyet, rászórja a két evőkanál cukrot, végül ráhinti a maradék darált diót. A fehérjét egy-két csepp ecettel habbá veri, a porcukrot hozzáadva még tovább verve fényes, kemény habot készít. Ezt vastag rétegben felkeni a meggyre. Az egészet a forró sütőbe tolja és addig süti, míg barna kéreg nem lesz a tetején. Ez kb. félóra, pontosabb időt nem tudott mondani. Ez az adag egy 22x33 cm-es tepsiben sült.

4 megjegyzés:

  1. A női szeszélyt nálunk is mindig anyukám készítette, ugyanígy, csak baracklekvárral, hihetetlen mennyiséget elpusztítottunk, mindig ezt "rendeltük" a bátyámmal.
    Nagyon étvágygerjesztő Anyukád sütése!

    VálaszTörlés
  2. Csorog a nyalam, annyira jol nez ki ez a suti. :))) A meggy domping nalam meg tart, ugyhogy ez is lekoppintasra kerul engedelmeddel.:))

    VálaszTörlés
  3. Anyukám nagyon fog örülni, hogy tetszett a sütije!

    VálaszTörlés

@templatesyard