Húsvéti tojás "kifújása" festéshez


Állatgyógyászati boltban vásároltam fecskendőt 20 ml-est és 50 ml-est, és hozzávaló néhány vastag tűt. Ezt a szerkezetet pl. arra használom, hogy injekciózással páclevet, folyékony zsiradékot juttassak az egyben sütött húsokba sütés előtt, ezzel szoktam vodkát juttatni a sárgadinnye húsába (be a hűtőbe és mennyei - nálunk a gyerek nem szereti a sárgadinnyét) és ezzel szívom ki a tojásokból a belsejét, ilyenkor húsvétkor.
Szokásos módon éles, hegyes kés hegyével óvatosan apró lyukat fúrok a tojás mindkét végébe. Beleteszem egy tojástartóba (az még jobb, ha valaki meg is fogja a tojást), majd óvatosan nem túl mélyen beleszúrom a tűt, és elkezdem kiszivattyúzni a tojásfehérjét. Ahogy fogy, a tűt egyre lejjebb eresztem, kissé oldalt tartva a tű hegyét a tojáshéj felé, és ha ügyes voltam, akkor a sárgája egyben marad, és a fehérje legnagyobb részét kiszedtem. Közben egyszer-egyszer kiürítem egy pohárba. A végén a sárgáját is kiszívatom, ez mehet másik pohárba. Ha nem kell szétválasztani, akkor még egyszerűbb, csak kiszívatom az injekcióstűvel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard