Kincseim a bolháról 1. - Csészék


Vasárnaponként bolhapiac van nálunk. Most egy szekérnyi kincsre leltem.
Először is két ovális fehér porcelán tálalótányért vettem. Azután találtam egy vajsárga fajansz tálcát, ami alig 10 cm széles, de 30 cm hosszú. Egy régimódi alumínium jégkockakészítőt is leltem a fagyasztóba. Egy angol 25x25 cm-es, egyenesfalú fém sütőtepsinek se tudtam ellenállni. Két félliteres csatos befőttesüveget is vettem. Egy különleges, amfora alakú, fehér üvegből készült - kék festett mintával, csavaros tetővel - olasz befőttesüveg is a szatyromba vándorolt. Nem sok pénzt költöttem, mind 100-200 forintos tétel.



De, aminek nagyon örülök:
Két espresso kávéscsésze aljjal, aztán egy sorral arrébb ugyanolyan aljak, újabb kettő, aztán kicsivel arrébb, két feketemintás kávéscsésze alj nélkül.
Fekete-fehér az összes cuccom itthon, nem azért, mert divat, hanem mert imádom. Már akkor is ezekre utaztam, amikor nem volt ennyire felkapott. Tál, étkészlet, bögre, mind ilyen.
A legvégére hab a tortán, jön az uram, mit talált? Egy fekete (némi fehér csík), alul parafa tányéralátét-szettet, 6 db tányér alá, 2 db kicsit nagyobb a tálak alá, 6 db pohár alá, és az egészet 500 pézé vette. Nagyon megörültem neki.
Lefotóztam a csészéket, alattuk az új alátétek vannak. (Egyébként az összes kép kattintásra kinagyobbodik.)



Azt elfelejtettem mondani, hogy ezek olyan nagyobbacska csészék, nem mokkásak, inkább capuccinosak.

4 megjegyzés:

  1. Én is bolháztam ma... :)) (Akkor Te is Egerszegi?!)
    De ma nem sikerült vennem semmit. Viszont a találkozások napja volt! :) Ezért értem haza 11-kor, pedig az ablakomból a piactérre látni.
    Széopek a kincsek!
    Imádom a bolhapiacot. Amiket látsz a fotóimon poharakat, tálakat, tányérokat, szinte mind onnan való.
    Jó dolog a kincskeresés! (És még ásó sem kell hozzá... :)) )

    VálaszTörlés
  2. Nem,nem Egerszeg. Látod itt mifelénk azért jó a bolha, mert sok az osztrák holmi. Mondjuk én imádok guberálni, csomó bútort is vettem már ott.

    VálaszTörlés
  3. Ó, pedig azt hittem.
    Én is imádok guberálni, és nekem is van bútorom is. Sőt, most készülünk majd húsvét után megint bútort nézni majd. Kéne egy-két apróbb dolog: TV állvány, dohányzóasztal, stb...

    VálaszTörlés

@templatesyard