Kijevi csirkemell Wise Lady módra


Isteni étel! Felvágva a húst a forró, fokhagymás vajas lé kicsordul, a csirke szaftosan omlós, a bunda pedig finom ropogós.
Habár étteremalakítás, ezt az ételt akkor is hagyd meg az étlapon Gianni!

Kijevi csirkemell




Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé (fél mellek)
100 g vaj
4 gerezd fokhagyma
50 g reszelt sajt

A panírhoz: 3-4 tojás, finomliszt, házi zsemlemorzsa

Elkészítés:
A melleket lapjában 3 szeletre vágom, gyengén megklopfolom. Megszórom sóval.
A fokhagymát megpucolom, nagyon apróra vágom és még lapítok, nyomok is rajtuk a kés lapjával. A hideg vajat lapjában kettévágom és a fokhagymapépet beletöltöm a két lap közé (mintha torta lenne), majd annyi vékony szeletet vágok, amennyi a hús. Minden fokhagymás vajszeletet jól meghempergetek reszelt sajtban és egyet-egyet a húsok egyik felére helyezek. Összehajtom a hússzeleteket és két-két fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzöm őket. Helyes háromszögletű batyukat kapok. (Ha még nem sütöm, akkor most lehet betenni a hűtőbe.) Panírozom mint a rántott húst (házi morzsával, ami durvább, egyenetlenebb, mint a bolti), és bő, forró olajban azonnal sütöm. Ne álljon a panírban!
Rögtön fogyasztva a legfinomabb. A vendégeknek szóljunk, hogy minden húsban két fogpiszkálót fognak találni - ne rongáljuk szét a "művet" a kiszedésükkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard