Isteni étel! Felvágva a húst a forró, fokhagymás vajas lé kicsordul, a csirke szaftosan omlós, a bunda pedig finom ropogós.
Habár étteremalakítás, ezt az ételt akkor is hagyd meg az étlapon Gianni!
Kijevi csirkemell
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV8Mg89in7ZF4tX7_jhVkNt6QngNLSZpARNdmZH0HaUDPrJNwplGM1g_5SmYN4m7x06v0tmYEu4MppqVtj5YiyJpUYkCGEvAeIR239Rz0Jn0VnVxAy0hkZjrQvCFw0Fttuk1MgvGgR1l4/s640/kijevi.jpg)
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé (fél mellek)
100 g vaj
4 gerezd fokhagyma
50 g reszelt sajt
só
A panírhoz: 3-4 tojás, finomliszt, házi zsemlemorzsa
Elkészítés:
A melleket lapjában 3 szeletre vágom, gyengén megklopfolom. Megszórom sóval.
A fokhagymát megpucolom, nagyon apróra vágom és még lapítok, nyomok is rajtuk a kés lapjával. A hideg vajat lapjában kettévágom és a fokhagymapépet beletöltöm a két lap közé (mintha torta lenne), majd annyi vékony szeletet vágok, amennyi a hús. Minden fokhagymás vajszeletet jól meghempergetek reszelt sajtban és egyet-egyet a húsok egyik felére helyezek. Összehajtom a hússzeleteket és két-két fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzöm őket. Helyes háromszögletű batyukat kapok. (Ha még nem sütöm, akkor most lehet betenni a hűtőbe.) Panírozom mint a rántott húst (házi morzsával, ami durvább, egyenetlenebb, mint a bolti), és bő, forró olajban azonnal sütöm. Ne álljon a panírban!
Rögtön fogyasztva a legfinomabb. A vendégeknek szóljunk, hogy minden húsban két fogpiszkálót fognak találni - ne rongáljuk szét a "művet" a kiszedésükkel.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdXvxETj_HIfh6EB520w_R8gaX51ibKNOfC2gtfNu1CEmzzcR2Aps9D3LYZ9Hvx1c_-KaYKkuZGrC98A2c5RgXiCxzR8xHfL6kjgvDNGG_F0rD0O1ix-I-HRMi6xoNgo0gEdAo8DBFu80/s400/kijevi1.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése